Tre poäng till HIF efter målfest i Tvååker

HIF_VARBERG_LITEN
För en vecka sedan satt vi på ett soligt Olympia och njöt av att få se Helsingborgs IF spela fotboll igen. Idag satt vi på en blåsig idrottsplats i Tvååker som är en by mellan Falkenberg och Varberg för att se HIF spela match mot Vargbergs BOIS i Svenska Cupen. Det var omgång 2 som skulle spelas och tre viktiga poäng stod på spel. Matchen bjöd på både snö, solsken och hopp om att HIF har en fin säsong framför sig.

En konstgräsplan i Tvååker fick idag agera spelplan för våra Helsingborgsspelare. Den första halvleken bjöd på ett mål som Loret Sadiku nickade in bakom Varbergs målvakt efter drygt en kvart. I första halvlek gjorde HIF mycket missar  och båda lagen hade bra chanser. Varberg spelade tätt i försvaret och HIF hade svårt att komma igenom det.

”Han den där nummer sju i HIF är livsfarlig. Han kommer att göra mål” – en medelåldersman i Varbergklacken

I andra halvlek tog HIF tag i taktpinnen och gjorde inte mer än fyra stycken mål. Efter en situation i Varbergs straffområde då David Accam rivits ner fick en Varbergsspelare rött kort och straff dömdes till Helsingborgs fördel. Mattias Lindström placerade bollen på straffpunkten och sköt mål.
Nu var Helsingborgs IF en spelare mer och det märktes i spelet. Målen fortsatte att komma och nästa man som skulle måla blev Christoffer Andersson efter en fantastisk löpning och framspel ifrån Alejandro Bedoya.

Alejandro gjorde en strålande match idag och spelade inte bara fram till ett utav Christoffers mål, han gjorde även ett på egen hand. Det sista målet för dagen stod Christoffer Andersson för och de 100-tals tillresta Helsingborgarna var glada när slutsignalen ljöd.

Tre poäng var våra och inte nog med det – vi fick se Helsingborg spela både bra fotboll och göra mål.

Helsingborgs IF har nu 4 poäng med en match kvar att spela mot Gefle IF på Olympia nästa helg. Det känns verkligen som att Helsingborgs IF har börjat hitta varandra och i andra halvlek bjöd de på fin fotboll. Fortfarande finns det mycket att jobba på men framtiden ser ljus ut.

Målskyttar
0-1 Loret Sadiku
0-2 Mattias Lindström (straff)
0-3 Christoffer Andersson
0-4 Alejandro Bedoya
0-5 Christoffer Andersson

Helsingborgs IF:s startelva
Pär Hansson
Erland Hanstveit – Loret Sadiku– Peter Larsson – Emil Krafth
Christoffer Andersson – May Mahlangu – Adrian Gashi – Mattias Lindström
Alejandro Bedoya– David Accam

Inbytta: Alvaro Santos, Elias Andersson, Gustaf Jarl

bbl_victoria_jongard

1 kommentar

  1. Skönt att vi har det i egna händer trots poängtappet mot Assyriska, men Gefle lär inte bjuda upp till någon dans på söndag (även om Orlov lovade så på text-TV) – deras melodi har alltid varit tight försvarsspel likt Varberg och eftersom de vinner gruppen med ett oavgjort lär de inte direkt spela offensivt på Olympia.
    Så frågan är då om Accam är rätt spelare på topp, för det kommer mer behövas en stark duellspelare till anfallare, än en som sticker i djupet då Gefles försvar inte lär ge dom ytorna till honom – får Alvaro chansen eller är Simovic redo för match redan då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*