Träningsrapport inför Västerås

I morgon öppnar Svenska Cupen upp sina dörrar, i alla fall för HIFs del. Första matchen i gruppspelet och även första tävlingsmatchen för säsongen stundar för Skånes Stolthet.

I förmiddags avverkade HIF sista träningen innan allvaret börjar. Redan idag reser truppen upp till Västerås och laget såg taggade ut på dagens träning. En träning som började med en sedvanlig uppvärmning ledd av Christer Olsson för att sedan likna ganska mycket den träning undertecknad bevakade inför Vestsjælland borta. Först ut var kvadraten, där spelarna som brukligt stod i grupper om fyra-fem personer och passade varandras grupper. En övning som hölls av assisterande Tuvesson, där det var mycket rörelse inblandat och om så inte var fallet sade Tobias till. Bra feedback från honom och han pratade mycket med spelarna under övningens gång. Hårda passningar hela tiden som gick till rätt adress, bra fokus från spelarna.

Spelarna kör kvadraten Foto: Emil Carlsvärd
Spelarna kör kvadraten
Foto: Emil Carlsvärd

Målvakterna tränade som vanligt enskilt tillsammans med Danne. Deras pass bestod av skott-, höjdbolls- och passningsövningar, där båda två sporrade varandra.

Därefter var det spelövningen, som undertecknad gissar är en väldigt viktig del i Henkes träningar då de använder den ofta och filar på detaljer väldigt noga. Backar, mittfältare och anfallare ställer upp sig i sina rätta positioner, för att sedan köra uppspel som ska gå hela vägen genom alla lagdelar för att avslutas med skott mot mål. Bollen spelas först runt i backlinjen, därefter upp centralt för att sedan spelas ut på kanterna efter fina kombinationer där yttermittfältaren och ytterbacken skiftar med överlapp. Sedan avslutas anfallen med inlägg till inlöpande mittfältare och forwards. Pär och Matt skiftar i målet, precis som alla utespelare gör. Lindström öppnade övningen med en snygg volleybredsida i högra krysset. Henke är den som håller i spelövningen. Ger mycket feedback som vanligt och låter mycket. Lite slarviga passningar i början, men blir bättre och bättre ju mer övningen sitter. Bra inlägg mestadels men lite sämre avslut övningen igenom, även om det blev ett par mål.

Spelövningen Foto: Emil Carlsvärd
Spelövningen
Foto: Emil Carlsvärd

Näst på schemat var skottövning. Spelarna samlas centralt vid straffområdet och ute på kanterna. Bollen ska börja i mitten och sedan spelas ut på kanterna med inlägg och avslut. Spelarna centralt skiftar så att alla deltar. Vänsterkanten är Uronen, Widlund och Wede, och högerkanten innehåller Krafth, Lindström och Jarl. Avsluten skiftar i kvalitet, en del bra men även en del sämre. Den bästa återkommer lite senare…

Henke visar mycket engagemang i denna övning, och går verkligen in för det. Skriker och visar passion och glädje vid varje sekvens. Pálsson avslutar passet med en stenhård volley som går stolpe, på Pär och ut. Victor ansåg att det var mål, Pär var mer tveksam.

Innan träningen var slut var det dags för match. Den mest spännande delen då alla är nyfikna på att få veta den tilltänkta startelvan till tävlingspremiären. Lagen såg ut enligt följande:

Västar: Pyzdrowski – Krafth, Calle, Widlund – Jarl, Achinioti-Jönsson, Bojanic, Uronen – Kinnander, Jordan

Icke västar: Pär – Lindström, Björkman, Pálsson, Atakora – Ramadan, Mårtensson, Wede – Ajdarevic, Henke

Matchen då? Det var ett högt engagemang från spelarna. Bra rörelse och mycket snack, som det är under de flesta övningar på träningarna. Om ni är nyfikna på varför Henke deltog så är det bara pga skadorna i truppen. Han såg för övrigt hyfsad ut, dock fick han inte så mycket utgjort. Resultatet skrevs till 2-0, där västarna segrade. Bojanic blev tvåmålsskytt, där 1-0-målet kom på straff och 2-0 efter fint spel där Krafth, Jordan och Kinnander även var delaktiga.

Då matchen spelades 10 vs. 10, pga skador, och att lagen dessutom var ganska blandade så var det svårt att klura ut en tilltänkt startelva. Men sett till hela träningen, så är undertecknads gissning att elvan i morgon ser ut så här:

Pär

Krafth – Calle – Björkman – Uronen

Lindström – Mårtensson – Pálsson – Wede

Ajdarevic – Jordan

Alla spelare deltog i dagens träning förutom Landgren, Boateng, Simovic, P.Larsson och Dahlberg som alla stod över pga skador.

Dagens…

…mål: Johan Mårtensson efter ett inlägg från vänster under skottövningen. Väntade in bollen, följde hela bollbanan för att sedan stenhårt skjuta med högern på volley i bortre krysset. Pär helt chanslös.

…citat: Pär Hansson ”Nu känner vi igen dig Johan” efter att Mårtensson sekvensen efter sitt drömmål missat hela målet med ett volleyskott.


Matchtrupp:

1. Matt Pyzdrowski, 2. Carl Johansson, 5. Johan Mårtensson, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 10. Anton Wede, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 14. Lalawélé Atakora, 15. Emil Krafth, 18. Jordan Larsson, 19. Darijan Bojanic, 21. Mohamed Ramadan, 24. Anton Kinnander, 28. Jere Uronen, 29. Jesper Björkman, 30. Pär Hansson, 32. Gustav Jarl, 42. Astrit Ajdarevic.

Indisponibla:
6. Andreas Landgren (baksida höft)
9. Robin Simovic (underben)
16. Mikael Dahlberg (rygg)
20. Emmanuel Boateng (skinka)
26. Peter Larsson (ljumskar)

 

Emil.Carlsvärd.BBL

1 kommentar

  1. Tack för träningsrapporten & kunde nog tänka mig Henrik inte kunde hålla sig borta från plan – såg nyligen bilder på Michael Laudrup i tränartagen på plan & visste man inte han var coach kunde man tro han slogs om en plats i laget -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*