Rätt svar i veckans tävling – Peter Markstedt

Peter Markstedt i tränarrummet på Swedbank Park Foto: Leif Berg, Västerås SK
Peter Markstedt i tränarrummet på Swedbank Park Foto: Leif Berg, Västerås SK
Peter Markstedt i tränarrummet på Swedbank Park
Foto: Leif Berg, Västerås SK

I onsdags annonserade vi på Allt Om HIF ut en tävling om matchbiljetter till söndagens bortamatch mot Västerås. Frågan som vi ställde var vem i VSK som hade ett förflutet som spelare i Helsingborgs IF, det rätta svaret är deras tränare – Peter Markstedt

De två lyckliga vinnarna är: Matthias Olofsson och Filip Bengtsson
Martin Klinteberg från Allt Om HIF kommer att kontakta er under dagen.
I biljettluckan i Västerås kommer det ligga två biljetter vardera i era namn.
Ta med er en giltig legitimation så de i luckan kan se att ni verkligen är ni.

Med anledning av tävlingen passade Allt Om HIF på att prata lite med ”Markan”.

Det var under guldåret 1999 som den långe spelaren hämtades från den engelska klubben Barnsley FC. Markstedt var på den tiden mittback men skolades under tiden i HIF om till anfallare och spelade sedan på den positionen under större delen av resterande karriären.

– Jag satt en stor del av säsongen på bänken och fick inte spela så mycket på slutet av min tid där. Vi hade Åge som tränare då och jag tycker att han var en av de bästa tränarna jag haft. Jag tycker det var en bra tid och det är sällan man säger det när man inte spelat så mycket, berättar Markstedt om sin tid i HIF.

Det bästa minnet under Helsingborgs IF minns han som fantastiskt

– Det var en fantastisk känsla att få vara med om guldfirandet på trapporna

Idag är han ny tränare för Division 1-klubben Västerås SK, där han har ett förflutet som spelare också i flera sejourer. Tränaruppdraget i sportklubben delar han med Leif Berg. Sin gamla klubb Helsingborg följer han inte så mycket.

– Jag ser några matcher per år. Sedan har det väl blivit att man har snappat upp lite mer nyheter om klubben nu efter att Henke kommit dit som tränare, berättar Markstedt.

”Vårt fokus ligger på vårt spel”

När nu Helsingborg står för motståndet på söndag, vad vet ni om dem?

– Vi vet inte mycket alls, vi har ju sett hur dem spelar och vilken formation de spelar och vem som startade senast. Vårt fokus ligger på vårt spel och vi har bestämt oss för att fokusera på det oavsett om vi möter ett lag från Division 5 eller allsvenskan, sen får vi se hur långt det räcker mot ett starkt lag som Helsingborg, fortsätter Markstedt.

I den första omgången av gruppspelet i cupen tog Västerås emot Halmstads BK på Swedbank Park och spelade oavgjort, ett bra resultat för ett Division 1-lag mot allsvenskt motstånd kan man tycka. Men Markstedt tycker annorlunda.

– Det var Halmstad som fick oavgjort med sig från oss, vi började lite trevande men när vi väl kom igång var vi det bättre laget. De fick en tveksam straff med sig men det blev en väckarklocka för oss och det gav oss motivation. På en bra dag kan vi mäta oss med de bästa och vi hade en bra dag när vi mötte Halmstad. Kan vi upprepa den prestationen på söndag blir det kul att se hur långt det kan ta oss, men har Helsingborg också en bra dag blir dem svåra, säger Markstedt.

Vad tror ni då om era chanser mot Helsingborg?

– Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder och det vi fokuserar mest på är att vi presterar så bra som vi kan. Har Helsingborg en bra dag så är dem bra, det viktigaste är att vi känner att vi kommer därifrån med en bra prestation, fortsätter tränaren.

Det var en bra publiksiffra på plats på Swedbank Park när Halmstad gästade och nu hoppas västeråsarna på en ännu bättre publiksiffra, även om den sena ändringen av matchtiden säkert kan påverka antalet bortasupportrar på plats.

– Jag hoppas vi får en publikfest, det var väl 650 någonting mot Halmstad och de är väl inte lika stor publikdragare som Helsingborg är. Förhoppningsvis kommer västeråsarna ner på arenan och stöttar oss, med lite tur kan vi nog bli några tusen, avslutar Markstedt.

Missa inte vår “Inför Västerås SK – Helsingborgs IF” som vi publicerade tidigare idag.

Gillar du statistik har du Markstedts karriär i siffror nedan – levererat av Elitefootball.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*