Träningsrapport 9/4: “En hel del tuffa beslut inför Tisdag”

Dagens träningsrapport kommer från ett kallt och regnigt Olympiafält där Hurken, glädjande nog, fullföljde hela passet

Saknades gjorde: Victor Göransson och Assad Al Hamlawi.

Anthony Van Den Hurk Tränade hela träningen efter att ha klivit av igår med en smäll mot huvudet.

U-19 spelare som deltog var: Lucas Larsen, Daniel Bergman och Amin Al Hamawi.

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér skötte uppvärmningen. Därefter satte Mattias Lindström upp ett par passningsövningar.

Jörgen Lennartsson startade sedan en övning på halvplan där tre minimål var på vardera sida. Truppen delades in i det som måste anses vara en primär startelva mot resten av truppen. Den startelvan var som följer:

Bödvar Bödvarsson, Andreas Granqvist, Ravy Tsouka, Andreas Landgren – Vladislav Kreida, Brandur Hendriksson – Max Svensson, Rasmus Jönsson, Wilhelm Loeper – Anthony Van Den Hurk.

Målet med övningen var att få till ett spel som hade högt bolltempo, där man vågar använda ytan samt får fram kombinationer som får motståndarna i rörelse. Det lyckades man sådär med. Värt att notera är att man efter drygt halva tiden som tillägnades till övningen lät Viktor Lundberg och Max Svensson byta lag med varandra. Det är därför inte en helt oäven gissning att Viktor Lundberg får speltid i rollen som vänsterytter på tisdag.

Viktor Lundberg verkar få en startplats på tisdag Foto: Johan Lilja

Efter detta spelade man spel över full plan med samma lag som förut. Det är tydligt att man vill få motståndarnas mittfältskomposition i rörelse, något som man vill uppnå med ett snabbt och effektivt anfallsspel. Man vill ständigt hitta djupledsbollen genom motståndets backlinje, antingen igenom på sin inåtlöpande yttrar eller bara ut på kanten för inlägg. Man blir dock ofta väldigt ensidiga i sitt spel och söker alltför ofta bollen ut på kortsidan för inlägg och det leder väldigt sällan till något. Ibland kommer man igenom på mitten men blir ofta lite långsamma och försiktiga i sina försök att hitta den avgörande bollen.

Intressant är att man även under matchspelet testade saker. Till exempel fortsatte man försöka med Viktor Lundberg som vänsterytter. Det såg helt okej ut och han har en fin rörelse och tillslag men saknar den förmåga till speed och djupledsspel som Max Svensson har. När Max Svensson bytte lag sattes han in som offensiv mittfältare i det andra laget och det såg okej ut i offensiven med sin snabba spelstil, men betydligt sämre ut i kampmomenten på defensiv planhalva då Max Svensson saknar förmågan till det fysiska spelet och blev ibland bortplockad lite lätt.

Till sist provade man även att ändra helt i sin mittfältstriangel och lät Viktor Lundberg vara toppen på triangeln medan Rasmus Jönsson och Vladislav Kreida fick vara sittande. Det såg helt okej ut från Rasmus Jönssons synvinkel då han i sin roll med mycket boll såg rätt bekväm ut. Brandur Hendrikssons Spelförståelse och passningsfot märktes då i positiv bemärkelse istället i det andra laget.

Det finns en hel del tuffa val inför matchen på Tisdag och jag är inte helt säker på att Jörgen Lennartsson bestämt sig riktigt än, även om jag tror att han till slut går på sin ursprungliga tanke med Max Svensson som vänsterytter, Rasmus Jönsson som Offensiv mittfältare och Brandur i sin nummer 8:a roll.

Imponerade under dagens träning gjorde:

Ravy Tsouka: Visade återigen upp hur bra han har blivit i sin roll som mittback. Snabb, vågar ta duellerna och vinner boll genom att läsa spelet. Fortfarande smärre problem när han ska driva boll och sätta upp anfall men på det stora hela en bra insats idag.

Vladislav Kreida: Gjorde tidigt ett misstag där han höll i bollen för länge men var efter det väldigt duktig. Tog bra beslut, trygg och rör sig över stora ytor. Blir väldigt bra styrd av Andreas Granqvist.

Träningen avslutades efter En timme och 20 minuter.

1 trackback/pingback

  1. Träningsrapport 12/4: “Han var väldigt produktiv” – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*