Dagens korta träningsrapport kommer från ett soligt Olympiafält där ett orosmoln dök upp inför premiären…

Saknades gjorde: Victor Göransson.

Assad Al Hamlawi var med på uppvärmningen men joggade sedan med Marcus Linnér. Han klev av en tid från slutet.

U-19 spelare som deltog var Lucas Larsen och Daniel Bergman.

Marcus Linnér tog som vanligt hand om uppvärmningen innan man sedan körde den gamla klassiska kvadraten. Därefter skulle man spendera hela dagens träning med fasta situationer. Hörnor, frisparkar långt utifrån, Frisparkar nära straffområdet, frisparkar från långsidan etc. Här var syftet inte bara att försvara sig mot bollarna som kom innan utan att ställa om när man gjorde det, därför lät man försvarande lag också kontra i ett sådant utfall att man fick kontroll på bollen. Jörgen Lennartsson poängterade flera gånger att ett bra försvar på fasta situationer leder till möjligheter till mål på andra sidan.

Man delade upp truppen i två delar, där den ena var hyfsat ordinarie, vilket givetvis beror på att man vill sätta in ett system i startelvan för hur man attackerar och försvarar fasta situationer.

Drygt halvvägs in i träningen händer något olyckligt. Anders Lindegaard hoppar och sträcker sig efter en boll men i detta moment drämmer han också rakt in i Anthony Van Den Hurk som faller i backen. Efter en tid av undersökning på planen leddes han med hjälp av Marcus Linnér först till avbytarbänken innan han också leddes av planen medan han tog sig för huvudet.

Imponerade gjorde:

Vladislav Kreida: Ja, normalt sett är det Brandur Hendriksson som slår frisparkarna utanför straffområdet men efter dagens träning vet jag att man även har Vladislav Kreida som kan axla det ansvaret. Idag slog han in två av tre varav en i krysset. Brandur Hendriksson drämde själv in en via ribban så nog har HIF en arsenal av frisparksskyttar under säsongen.

Efter dagens träning på fasta situationer bröt man träningen efter drygt En timme och 15 minuter. En del spelare stannade kvar för att öva avslut.

 

 

Föregående inlägg AOH tippar Superettan – Plats 6-11
Nästa inlägg Atiba Hutchinson med hattrick av assist

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: