Träningsrapport 3/3: “Fokus på Spelomställningar”

Dagens träningsrapport kommer direkt från ett disigt och dimmigt Lützen… Eller jag menar Olympiafält

Saknades gjorde: Marcus Olsson och Viktor Lundberg.

Marcus Linnér tog som vanligt hand om Uppvärmningen. Man skulle sedan använda samma övning som i måndags, där man rutade in en fjärdedel av planens yta och ställde två mini-mål på vardera sida. Syftet är att hålla bollen inom laget och efter hand som man kombinerar förbi motståndarlaget också avsluta. Det gick bättre den här gången och det såg helt okej ut, även om det inte såg helt perfekt alla gånger. Efter detta klev alla spelare som var delaktiga i gårdagens U-21 match, något som även Assad Al Hamlawi gjorde. Dock skulle Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell stanna kvar för efterföljande övning. Kalle Joelsson fortsatte att titta på från sidan.

Denna övning var en spelomställnings och spelbyggnads-övning mot en tvåmanna-backlinje. Det ser faktiskt bra ut när man bygger upp spel och ställer om, där tempot ofta är högt och med bra löpningar och tryck i passningarna från lagets centermitfältare. Det flukturerar dock ibland i Kvalité när man väl ska göra de sista två passningarna eller inläggen. Det blir ofta omständigt och med en del segdragna beslut. Värt att notera är att man ofta söker en Brandur Hendriksson som löper ner i kanalen på vänstersidan. Gör man inte det vill man ofta få honom rättvänd mot straffområdet. Man spenderade väldigt mycket tid på övningen, närmare 30-40 minuter och det märks att det är någonting man verkligen vill komma underfund med och bli bättre på. Halvvägs in i övningen stoppade Jörgen Lennartsson övningen och tog ett kvartssamtal med de offensiva spelarna för att höra deras synpunkter på vad som kan bli bättre och vad som inte fungerar. Efter detta klev Jakob Voelkerling Persson och Casper Widell av.

Man gjorde nu upp en ganska simpel avslutsövning med passningar igenom straffområdet, upp till halvcirkeln där avslut togs från löpande spelare. Intressant är att Lennartsson anmärkte flera gånger på träffbilden, han uppmuntrade till låga skott med anledning av konstgräs, mycket möjligt något man har funderat på inför matchen på Bravidas Konstgräs på Söndagen. Andreas Granqvist avstod avslutsövningen för att inte anstränga sina ljumskar.

Träningen avslutade med en interntävling på denna övning. En tävling som Andreas Landgren tog hem, tätt följd av Wilhelm Loeper.

Efter En timme och 30 minuter avslutades dagens träning.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*