Adam Kaied: “Tekniken är min starkaste sida”

210302 Helsingborgs Adam Kaied under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Malmö FF den 2 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0028

Efter gårdagens U21-match mot Malmö FF var 19-åringen Adam Kaied en av lagets klarast lysande stjärnor. AOH:s Anthony Thörn mötte unge Kaied i den mixade zonen efter matchen

Vad säger du om matchen?

” – Jag tycker vi gör det bra i första halvlek. Vi springer på och vi jobbar riktigt bra. Vi ger inte MFF så många chanser, de har några. Vi skapar också mycket. Jag tycker vi förtjänar att vara i ledningen efter första halvlek.”.

” – Om vi ska gå över till andra halvlek så bjuder vi in dem i matchen lite grann. Har lite slarvfel, tappar bollen i boxen och det slutar i att de får göra två mål.”

Jag tycker att presspelet fallerar ibland, håller du med mig?

” – Ja, när jag startar pressen så måste vi och anfallarna följa med bakifrån. Vi gjorde det väldigt bra i första halvlek, inte just i början på halvleken men sista 20-25, där gör vi det riktigt bra tycker jag, då vi vann många bollar. Sen i andra halvlek så blev det lite mellanläge, där vissa gick och vissa gick inte med i presspelet. Det gör såklart att de får många fler chanser.”

Det var svårt att inte lägga märke till den unge talangen under matchen som visade upp fin teknik, spelförståelse och vilja matchen igenom. Han själv är däremot mer blyg inför att berömma sin egna insats.

Din egna insats, tycker du att du gjorde det bra?

” – Jag tycker det var helt okej. Jag sprang på och jobbade mycket, tog mycket maxlöpningar i pressen, försökte jobba hem och göra allt för att laget. Sen med boll hade jag också några gånger där jag fick bollen och försökte komma förbi och dribbla, skapa chanser. Sen går det inte alltid som man hade tänkt.”

Adam Kaied stod för ett par fina aktioner med sin teknik och bjöd bland annat en motståndarspelare på en helikoptertur. Tekniken håller Adam med om är hans starkaste sida.

Om jag säger att din teknik är kanske din bästa sida, vad säger du själv?

” – Ja, det skulle jag också säga. Det har jag alltid hört att det är min bästa sida. Men samtidigt så är jag också väldigt bra på att jobba hårt. Jag jobbar jättehårt i denna matchen. Det är nog det jag tar med mig mest från denna matchen. Men som du säger är min teknik det starkaste.” Svarar Adam med ett leende.

Vilken är din sida som du kanske behöver förbättra på?

” – Kanske stå lite mer rätt i försvarsspelet när vi inte pressar. Försvarsspelet. Det är väl mest det.”

Adam Kaied har under vintern flera gånger fått träna med A-laget och har där också imponerat, vilket han själv tycker ät viktigt för sin utveckling.

Du har ju fått träna en hel del med A-laget. Hur viktigt är det för dig och din utveckling att vara nära spelare som varit med en del såsom Rasmus Jönsson och så vidare?

” – Jag tycker det är väldigt viktigt att jag är med såklart. Det är ett väldigt stort kliv mellan A-lagsspel och Ungdomsspel. Mycket mer fysiskt, men även taktiskt, ibland kanske man inte springer lika mycket  i A-lagspel som på Ungdomsnivå, utan det är mer taktiskt. Alla tränare vill säkert olika så det gäller att förstå vad tränaren vill och göra det han vill.”

Vad är din målsättning just denna säsong?

” – Spela A-lagsfotboll.” Adam Kaieds snabba och bestämda svar insinuerar att målsättningen är något han allvarligt har funderat på inför säsongen.

Längre i framtiden, vad är din dröm då?

” – Den allra största? Spela i Barca såklart.” Adams Skratt smittar av sig.

Såklart?

” – Ja, och vinna Champions League i Barca.” Säger Adam Kaied och skrattar till samtidigt som hans dröm just blev lite större.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*