Träningsrapport 26/1: “Han är HIF:s bästa mittfältare just nu”

Dagens träning på Olympiafältet fick se ett närmast perfekt försäsongsväder med sol och ett tunnt snötäcke runt planen och på läktaren

Följande Saknades: Andreas Granqvist, Kalle Joelsson, Marcus Olsson, Assad Al Hamlawi och Dennis Olsson.

Andreas Granqvist inte var med fick 18-åringen Lucas Larsen återigen träna med A-laget. Som Vanligt tog Marcus Linnér hand om uppvärmningen men hade även hand om ett par lättare övningar med boll. Under tiden skötte Sven Andersson uppvärmningen med sina målvakter. Känslan är här att övningarna börjar bli allt mer matchlika med Skottövningar samt inläggsövningar där de två andra målvakterna samtidigt simulerar inrusande anfallsspelare. Därefter blev det den gamla hederliga kvadraten med minimål inblandat, där om det försvarande laget vinner boll tilläts avsluta.

Ett stort fokus var på det defensiva spelet denna dag. Speciellt genom en spelomställnings-övning där en långboll spelas in varpå försvarslinjen först ska spela undan bollen innan det anfallande laget ska fånga upp bollen och kontra tillbaka på samma försvarslinje. Tre Mittfältare var konstanta, det vill säga att de alltid var spelförande oavsett vilket lag som skulle anfalla. Dessa var: Daniel Hafsteinsson, Brandur Hendriksson och Vladislav Kreida.

Försvarslinje lag Blå: Lucas Larsen, Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson och Martin Olsson.

Anfallsspelare lag Blå: Max Svensson, Anthony Van Den Hurk, Noel Mbo och Anton Nilsson.

Försvarslinje lag Gul: Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg och Emil Hellman.

Anfallsspelare lag Gul: Victor Göransson, Rasmus Jönsson, Alahaji Gero, Simon Bengtsson.

Ett Kontringsmoment implementerades, vilket innebar att bollvinst gav laget chansen att ställa om på det andra laget vilket höjde tempot och intensiteten. Jörgen Lennartsson vill ha en aktiv försvarslinje med press på bollhållare, där en spelare går upp för att vinna boll. Detta kräver dock en enorm tilltro och aktiv kommunikation genom hela försvarslinjen för att inte bli överspelade, blotta upp sig för mycket och låta anfallsspelare springa igenom ytan som uppstår när spelaren (Oftast en mittback) pressar bollhållaren. Försvarslinjerna var från en början försiktiga men blev efterhand mer aktiva och aggressiva i sin press ju längre övningen gick.

 

Efter denna övning blev det ungefär 20-minuters matchspel.

Lagen var som Följer:

Lag Blå: Lucas Larsen, Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Martin Olsson, Victor Göransson, Max Svensson, Anthony Van Den Hurk och Anton Nilsson.

Lag Gul: Andreas Landgren, Casper Widell, Charlie Weberg, Emil Hellman, Rasmus Jönsson, Daniel Hafsteinsson, Simon Bengtsson, Alhaji Gero, Noel Mbo.

Brandur Hendriksson och Vladislav Kreida hade Orange väst i vardera halvlek, vilket innebär att de är med i det laget som är spelförande. Den som inte hade väst var med i det blåa laget.

Vladislav Kreida tar allt större plats för varje träning och kan bli nyttig för HIF kommande säsongen Foto: FC Flora

Vladislav Kreida är för övrigt HIF:s bästa mittfältare just nu med Brandur tätt bakom. Ser riktigt fin ut. Var lite blyg när han anlände men har sedan sina två första träningar tagit allt större plats. Vinner mycket boll, Fördelar bollen på ett väldigt fint sätt och är närmast perfekt i ytan som uppstår mellan motståndarlagets backlinje och mittfältare vid anfall. Till råga på allt har Estländaren ett väldigt, väldigt fint skott. Tyvärr är han lite rädd för att våga driva boll högre upp i planen ibland.

Det ska dessutom tilläggas att Rasmus Jönsson stod för en väldigt fin träning och gjorde ett fint arbete med att spela ut bollen i anfallsläge. Perfekt när han får agera spindeln i nätet ibland. Jörgen Lennartsson spelar honom fortfarande som mittfältare på träningarna men Rasmus älskar själv att ligga högt och fördela boll till sina anfallare och yttrar.

Victor Göransson ska även han ha beröm för dagens träning. Tyvärr har han fått spela på sin något ovana position som ytterspelare på träningarna, men när han idag fick chansen att spela på innermittfältet under matchspelet gjorde han det med den äran. Bra i det defensiva spelet och gjorde väldigt få misstag.

Efter cirka En timme och tjugo minuter avslutades dagens träning.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*