Träningsrapport 25/7 “Granqvist är tillbaka”

Det var ett glatt gäng som kom ut en solig Lördagsförmiddag för att träna innan den långa resan upp till Östersund. Mest uppspelt var nog vår landslagskapten som åter var tillbaka i träning

Skadeläget ljusnar, i alla fall i den meningen i vilka som är med på träningen. Kalle Joelsson var tillbaka för en kort visit innan han klev av. Anders Randrup var även han tillbaka på Olympiafältet även om det riktigt stora glädjemomentet låg i att Andreas Granqvist var tillbaka i träning.

Saknades gjorde dock: Alex Nilsson som är sjuk. Filip Sjöberg och Juniorerna Ludvig Carlius och Emil Hellman samt Andreas Landgren som ska spela i U19 lagets match mot Höganäs BK:s A-lag.

I vanlig ordning tog Rickard Engström tag i uppvärmningen innan kvadraten på liten yta tog vid. Under tiden joggade Mohammed Abubakari och Adam Eriksson runt planen medan Anders Randrup och Andreas Granqvist sprang löpningar med Engström. Martin Olsson kollade mest på från sidan.

Därefter ledde Thomas Gabrielsson Kombinationsövning med väggspel. Efter hand adderade Gabrielsson ett Kampmoment genom att ställa sig i vägen samt dra lite i den spelaren som var på väg att få boll, för att på så sätt också låta timing vara en del i övningen. Armin och Assad gick åt sidan för att lägga frisparkar. Löpningarna som Andreas Granqvist tog med Engström blev nu allt intensivare och stegrades efter hand som träningen gick.

Andreas Granqvist var åter tillbaka i träning Foto: AOH Media

En del av truppen klev av träningen, däribland: Rasmus Jönsson, Max Svensson, Ravy Tsouka, Adam Eriksson, Mohammed Abubakari, Anders Lindegaard och Anders Randrup innan en kvadrat på stor yta och fler touch inleddes. Brandur Hendriksson och Mix Diskerud sållade sig själva till gruppen med Armin och Assad som lekte vid sidan.

En observation är att Erik Figueroa och Jakob Voelkerling Persson börjar involveras mer och mer i träningens övningar, både med boll och utan boll, ett fortsatt tecken på att dessa två närmar sig mer och mer.

Erik Figueroa, Jakob Voelkerling Persson, Casper Widell och Joseph Ceesay körde löpningar med Rickard Engström innan träningen avslutades med att ett par körde avslut på Ian Pettersson, Där Pettersson imponerade flera gånger.

Träningens Topp 3:

  • Kroppsfinten på Lino Boriero. Gubben kan än.

 

  • De heta och lekfulla diskussionerna och gesterna mellan Brandur och Armin när dessa skojade vid sidan av. Mycket underhållande.

 

  • Jakob Voelkerling Perssons tempo och arbetsrytm är nånting utöver det vanliga. Kämpar och sliter, inte minst under kvadraten. Kommer nog vara ett välkommet tillskott när han är tillbaka

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*