Träningsrapport 22/4, LIVE!

Idag testar vi att leverera träningsrapporten live från Olympia:

10.35: Spelarna går nu in på A-planen efter att ha värmt upp strax bakom Olympias östra läktare. Kör lite kvadrater för att mjuka upp och både Per -Ola Ljung och Bosse är med och känner på bollen. Bosse kör kvadraten ihop med Alfa, Makondele, Chansa, Adama som skojar friskt med honom och verkar tycka det är riktigt kul. Stämningen verkar vara på topp!

10.39: Kan meddela att Unkuri verkar vara skadefri snart, han löper runt A-planen utan några till synes större problem. Medan Wahlen står och slår lite passningar med sjukgymnasten.

10.42: Skulason deltar i kvadraten och verkar vara nära en comeback. Även Bergholtz som varit sjuk är med på dagens träning och konkurrerar säkert om en plats imorgon.

10.46: Bosse Nilsson dominerar i sin “kvadrat”…

10.50: Målvakterna har drillats av Sven Andersson…

10.55: Kvadraten körs fortfarande och Henke dominerar genom att slå en rad tunnlar på alltmer frustrerade lagkompisar. I övrigt är det alltid sten,sax,påse som gäller när det är tveksamheter om vem som ska in och “jaga” i den välkända övningen…

11.03: Spel på småmål på en mindre plan än vanligt. Verkar som att alla är med förutom Skulason däremot så deltar Bergholtz. Målvakterna kör lite övningar med Sven.

11.15: Spelet på småmål fortsätter och Rasmus Jönsson är pigg…

11.20: Träningen är slut.

11.27: Bosse håller ett enskilt samtal med Landgren. Instruktioner?

Sammanfattning:

Dagens träning präglades av högt tempo och HIF jobbade mycket med passningsspelet. Ganska tydligt att HIF förväntar sig ett defensivt spelande Halmstad imorgon. Kul att se Bergholtz tillbaka och känslan är den att Skulason inte har alltför lång tid kvar innan han kan börja spela matcher igen. Under spelövningen som idag skedde utan målvakter så var det högt tempo och spelarna verkade ha skakat av sig sviterna efter plastgräset i Örebro. Henrik Larsson som vanligt pigg i spelet och verkade glad över att vara tillbaka på landets finaste gräsmatta. I övrigt kan vi notera att stämningen fortfarande är på topp och att laget verkar väldigt laddade inför matchen imorgon.

 • Tamboura deltog för fullt idag och spelar troligtvis imorgon.
 • Bosse hade ett långt samtal med Landgren på innerplan efter träningen, verkade vara en del taktiska saker som diskuterades mellan dessa båda herrar.
 • Arvidsson deltog för fullt under träningen och verkar redo för en plats i truppen åtminstone.

15 kommentarer

 1. “11.27: Bosse håller ett enskilt samtal med Landgren. Instruktioner?”

  – Eller petning?

 2. Konkurrensen börjar bli stenhård på mitten. Samtidigt som Landgren varit mindre bra i dom senaste matcherna så kommer Skulason, Bergholtz och Chansa och jagar honom… Chansa har mot alla odds varit pigg på senaste träningarna vad jag förstått.

 3. Pres: Tackar! Kul att det här inslaget med LIVE-rapporteringen verkar uppskattat av er läsare…

 4. Suveränt Shelton.

  Tippar på att Chansa får ersätta Landgren för att få Landgren till att fokusera mera. Om det sedan beror på Landgren att vi inte spelar bättre står skrivet i stjärnorna. Han har inte varit sämst i HIF i någon match hittills, men inte heller lysande som han var stundtals under hösten i fjol.

 5. Jag hade velat se Bergholtz tillsammans med Lantz. Bergholtz är duktig och dom gångerna man sett honom har han oftast spelat med Landgren eller Chansa. Tror han växer ännu mer om han får spela lite med Lantz….

 6. Kul att det uppskattas! Vi får dock försöka utveckla vår teknik i framtiden så att en kan sitta på plats och skriva direkt, det blir nog större risk att det går att göra oftare då om bara en person behövs!

 7. Snyggt jobbat grabbar…..fan Shelton, du är ju oftare på HIFs träningar än vad du var på våra när vi lirade boll 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*