Träningsrapport 20/1: “Han tar enormt stor plats för sin ålder”

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Dagens träningsrapport kommer från direkt från ett Olympiafält där det kylslagna regnet hade ett fast grepp. Idag reder vi dessutom på vilka positioner Lennartsson verkar ha för avsikt att använda sina spelare på…

 

Dagens träning blev något försenad på grund av att truppen hade möte med Styrelsen under förmiddagen.

Saknades gjorde: Rasmus Jönsson, Anders Lindegaard, Andreas Granqvist, Kalle Joelsson, Assad Al Hamlawi, Marcus Olsson och Dennis Olsson.

Tränade med A-Laget gjorde även Mittbacken Lucas Larsen denna dag. 18-årige Larsen gjorde en helt godkänd träning, där jag tycker att hans spel med boll verkligen var hans främst attribut.

Träningen inleddes med att Marcus Linnér tog hand om Uppvärmningen precis som vanligt. Under tiden tog Sven Andersson sina två målvakter åt sidan. Samtidigt kom en rapport om statusen på Kalle Joelsson

– Magnetkameraundersökning är gjord och konsekvensen av resultatet är att vi så snart det finns möjlighet behöver göra ett litet titthålsingrepp i knät. Konvalescens efter ingreppet är tre till fyra veckor, enligt lagläkare Harald Roos på HIF.se

Därefter tog Mattias Lindström hand om ett par Possession-övningar. Särskild fokus las på en övning där truppen delades in tre lag om 6, där varje lag får en kvadrat vardera. Inom denna kvadrat ska så varje lag genomföra ett par passningar inom laget för att sedan lyfta den över laget i mitten som gavs uppdraget att pressa. Mattias Lindström la särskilt fokus på passningstempo.

En Kort Vattenpaus senare delades truppen in i två lag. Smålagspel tog här vid men i form av spel 3 mot 3. Här ville Jörgen Lennartsson att fokus skulle ligga på hur presspelet ser ut när motståndarna har bollen. Därför stannade han spelet flera gånger för att gå igenom hur man som grupp pressar när motståndarna har bollen, men också hur man ställer om när man har den.

Det är fascinerande och se hur Jörgen Lennartsson agerar när han noterar något som är emot hur han vill att det ska se ut. En situation uppstod när den Offensiva trean hade bollen, mittenspelaren avancerar mot mål vilket gjorde att två defensiva spelare samtidigt pressade spelare med boll. Detta fick Jörgen Lennartsson att tydligt och med auktoritet förklara för Daniel Hafsteinsson och resten av truppen att han vill att man i ett sådant läge låter spelare gå mot spelare för att inte bli överspelade på kanterna.

Därefter blev det konventionellt smålagsspel 6 mot 6.

Lagen var som Följer:

 

Lag Blå: Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Simon Bengtsson, Brandur Hendriksson, Noel Mbo och Victor Göransson.

Lag Gul: Martin Olsson, Casper Widell, Mattias Lindström (Vikarierade), Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk, Anton Nilsson

Lag Orange: Jakob Voelkerling Persson, Lucas Larsen, Emil Hellman, Daniel Hafsteinsson, Max Svensson, Alhaji Gero

Jag såg inte Andreas Landgren vara delaktig under det sista smålagsspelet..

(Truppen bytte västar tre gånger under träningens gång, Därför mycket möjligt att det finns någon mindre felaktighet men listan ovan ska vara rätt till 95%)

 

Noel Mbo har utvecklats både karaktärsmässigt och fotbollsmässigt under Jörgen Lennartsson . Mycket mer aktiv och engagerad under träningarna. Dessutom har han sett betydligt vassare ut faramför mål. Fina löpningar idag, något som han kunde göra även förra året men skillnaden är att han är betydligt vassare och skarpare i avslutningsmomentet.

Jakob Voelkerling Persson gjorde återigen en väldigt fin träning. Jag imponeras enormt av honom just nu. Visar upp en väldigt fin karaktär, aggressiv i försvarsspelet, går upp och täcker skott, styr sin backlinje, sköter uppspel på ett fint sätt. Jakob är 20 år och spelar väldigt moget. Tar enormt stor plats för sin ålder.

Vladislav Kreida gjorde för övrigt sin bästa träning hitills. Kanske varit lite tystlåten och försiktig innan men nu börjar han verkligen komma in i det hela. Vågar kommunicera på ett större sätt. Väldigt bra tillslag i sina avslut och en duktig spelfördelare. Aggressiv i försvarsspelet.

Jakob Voelkerling Persson fortsätter imponera och är den som står närmast en startplats som mittback
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / LT0022

Chefredaktör Martin gjorde mig uppmärksam på att det ställs frågor om hur en del spelare använts på träning med tanke på att Olof Mellberg spelade en rad spelare på positioner som varit ovana.

Jakob Voelkerling Persson har främst spelats som Mittback, men har spelat en träning som Defensiv Mittfältare. Känslan är dessutom just nu att han leder kampen om en startplats som Mittback.

Martin Olsson har aldrig gjort en träning som mittback utan har nästan alltid spelats som Vänsterback.

Rasmus Jönsson har främst spelats som en spelfördelare mitt i banan. Han har många gånger haft Orange väst under spel, vilket innebär att han har en roll där han är med i det laget som har bollinnehavet. Han kommer några gånger djupt ner i banan för att hämta boll. Jag skulle dock säga att han ofta spelar som offensiv mittfältare lite bakom anfallet.

Andreas Landgren har alltid spelat högerback under träning.

Efter cirka 1 timme och 20 minuter avslutades dagens träning på ett kallt Olympiafält.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*