Svanbäck till Hittarp

080721 Fotboll, allsvenskan: Fredrik Svanbäck, Helsingborg. © Bildbyrån - 62955

Hittarp fortsätter att bygga vidare på sin “HIF-koloni”. Nu står det klart att den förre HIF-mittfältaren, Fredrik Svanbäck, kliver in som tränare för klubbens Damlag

Svanbäck, som spelade i HIF 2004-2009, blir en av två tränare som tar över klubbens Damlag som huserar i Division 1 kommande säsong. 41-åringen kommer dela ansvaret med ytterligare en tränare som ännu ej är klar.

“Mini” avslutade sin aktiva elitkarriär 2018 och har sedan dess haft tränaruppdrag i bla. Croatia och Kågeröd. Svanbäck kommer dock närmast från uppdraget som huvudtränare i Croatia ditt han återvände en andra gång.

Att Hittarp blivit en stark “HIF-koloni” är kanske inte så konstigt då klubbchefen, Fredrik Elgström, även han har en bakgrund i HIF. I klubben finns, förutom en hel del spelare som tillhört Skånes Stolthet, bla huvudtränare Erik Edman, målvaktstränare Oscar Berglund och Christoffer Andersson som jobbar med fotbollsutveckling. I styrelsen hittar vi bla Kenneth Rasmussen och även Björn Lilius, Urban Stoltz, Mats-Ola Schulze  och Mattias Eriksson har uppdrag för Hittarp i olika former.

Klubben förväntas presentera Svanbäck under dagen

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*