Hittarp fortsätter att bygga vidare på sin “HIF-koloni”. Nu står det klart att den förre HIF-mittfältaren, Fredrik Svanbäck, kliver in som tränare för klubbens Damlag

Svanbäck, som spelade i HIF 2004-2009, blir en av två tränare som tar över klubbens Damlag som huserar i Division 1 kommande säsong. 41-åringen kommer dela ansvaret med ytterligare en tränare som ännu ej är klar.

“Mini” avslutade sin aktiva elitkarriär 2018 och har sedan dess haft tränaruppdrag i bla. Croatia och Kågeröd. Svanbäck kommer dock närmast från uppdraget som huvudtränare i Croatia ditt han återvände en andra gång.

Att Hittarp blivit en stark “HIF-koloni” är kanske inte så konstigt då klubbchefen, Fredrik Elgström, även han har en bakgrund i HIF. I klubben finns, förutom en hel del spelare som tillhört Skånes Stolthet, bla huvudtränare Erik Edman, målvaktstränare Oscar Berglund och Christoffer Andersson som jobbar med fotbollsutveckling. I styrelsen hittar vi bla Kenneth Rasmussen och även Björn Lilius, Urban Stoltz, Mats-Ola Schulze  och Mattias Eriksson har uppdrag för Hittarp i olika former.

Klubben förväntas presentera Svanbäck under dagen

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg Tsouka utsedd till Kongos bästa försvarare
Nästa inlägg Träningsrapport 20/1: “Han tar enormt stor plats för sin ålder”