Träningsrapport 17/9 “Han lindades om och klev av träningen”

Dagens öppna träning skedde på ett smärre kylslaget Olympiafält där ett HIF nu börjar varva upp inför matchen mot Varberg nästa vecka

I sedvanlig ordning ledde Fystränare Rickard Engström uppvärmningen utan följande som Saknades: Andreas Granqvist, Assad Al Hamlawi, Kalle Joelsson och Alex Nilsson.

Därefter ledde Assisterande tränare Thomas Gabrielsson en Kombinationsövning med boll medan Målvakterna Ian Pettersson och Anders Lindegaard körde Målvaktsträning med Sven Andersson. Marcus Olsson deltog inte i träningen med resten av laget utan spenderade träningen med att göra löpningar vid sidan av varierande intensitet innan denne sedermera tittade på resten av träningen.

Därefter bjöds det på kvadraten i variant större, där fokus låg på bollinnehav med en touch. Nyförvärvet Shkodran Maholli såg här lite slö ut men har fina fötter och teknik, vilket glimtade till ibland. Under övningen stegade Andreas Granqvist ut och satte sig på den slitna gamla avbytarbänken på Olympiafältet för att titta på, en lite dyster syn faktiskt.

Därefter startades en anfalls och försvarsövning upp där det anfallande laget fick till uppgift att luckra upp etablerade försvar, medan det försvarande ditot givetvis fick till uppgift att stoppa dessa försök. Spelarna delades in lag efter sina naturliga positioner enligt följande:

Lag Blå (Anfall):

Max Svensson, Rasmus Jönsson, Anthony Van Den Hurk, Alhaji Gero, Brandur Hendriksson och Mohammed Abubakari.

Lag Orange (Anfall):

Armin Gigovic, Andreas Landgren, Ludvig Carlius, Emil Hellman, Noel Mbo, Shkodran Maholli

Lag gul (Försvar):

Kebba Ceesay, Jakob Voelkerling Persson, Joseph Ceesay, Ravy Tsouka, Casper Widell, Erik Figueroa, Adam Eriksson, Alex Timossi, Mix Diskerud och Martin Olsson.

Anmärkningsvärt är att Alex Timossi sattes in i ett av försvarande lagets olika kombinationer, finns det kanske en möjlighet att denne spelar wingback i HIF:s fembacks linje på måndag? För övrigt en Olof Mellberg som normalt brukar hålla sig i bakgrunden, under denna övning var väldigt aktiv. Pushade och gav instruktioner på ett sätt som jag sällan sett förut. Och då har jag sett i princip varje träning under sommaren. Maholli som under kvadraten såg lite loj ut verkade nu vakna till lite och bjöd på intressanta löpningar.

Träningens sista övning var ett sjumanna-spel där lagen var som följer:

Lag Gult:

Kebba Ceesay, Jakob Voelkerling Persson, Mohammed Abubakari, Shkodran Maholli, Noel Mbo, Adam Eriksson och Ravy Tsouka.

Lag Blå:

Alex Timossi, Alhaji Gero, Mix Diskerud, Armin Gigovic, Emil Hellman, Brandur Hendriksson och Ludvig Carlius.

Lag Orange:

Casper Widell, Erik Figueroa, Andreas Landgren, Joseph Ceesay, Rasmus Jönsson, Anthony Van Den Hurk och Max Svensson.

Båda Bröderna Olsson stod under detta moment vid sidan och kollade på tillsammans med Chefscout Adil Kizil. Sjummana spelet stod för övrigt för flera vackra moment och kombinationer. Mot slutet fick däremot Mohammed Abubakari en smäll mot sitt högra lår och lindades om hårt innan han senare klev av träningen. Efter en dryg 1,5 timme avslutades träningen på Olympiafältet.

 

Träningens topp 3:

  • Rasmus Djupledspassning fram till Anthony Van Den Hurk var väldigt vacker under anfallsövningen. Rasmus verkar för övrigt ha väldigt gott självförtroende för tillfället.

 

  • Det är närmast patenterat nu. Det där Max Svensson gör med sin högerfot när han enkelt kliver in och lägger in bollen i bortre. Idag gjorde han det igen och det var precis lika vackert som vanligt.

 

  • Andreas Landgren var bäst på träningen idag. Aktiv, bra i sina rörelsemoment och en spelförståelse som som är fin. Under Sjumannaspelet lobbade han kallt fram bollen till Rasmus Jönsson som avslutade distinkt och vackert. Andreas kommer bli viktig i höst, det märks.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*