Träningsrapport 17/8: “De bör starta imorgon”

Dagens träningsrapport kommer från Olympiafält som fick uppleva ett riktigt ösregn där man kunde skönja en startelva

Saknades Gjorde: Jakob Voelkerling Persson och Victor Göransson. 

Träningen inleddes som vanligt med en uppvärmning med Marcus Linnér. 

Därefter satte man upp två rektanglar och körde en slags större variant på kvadraten där tre spelare sattes i mitten i vardera rektangel för att jaga boll. En spelare fick vara joker och röra sig fritt inom rektangeln. 

Det såg hyfsat ut. Med ett helt okej bolltempo och stundtals fina kombinationer. 

Resten av träningen spenderade man med tvåmålsspel på en yta nästan lika stor som helplan. Lagen var som följer: 

Orange: Alex Nilsson – Victor Blixt, Andreas Landgren, Emil Hellman, Dennis Olsson – Wilhelm Loeper, Brandur Hendriksson, Adam Kaied, Noel Mbo – Alhaji Gero, Assad Al Hamlawi. 

Lag Blå: Kalle Joelsson – Bödvar Bödvarsson, Charlie Weberg, Casper Widell, Ravy Tsouka, – Viktor Lundberg, Rasmus Jönsson, Vladislav Kreida, Benjamin Acquah – Rasmus Karjalainen, Anthony Van Den Hurk.

Bolltempot var ganska högt. Ett par intensiva dueller och fina kombinationer. Även ett par spelare som stod för fina individuella kombinationer.

Det finns såklart en hel del som spekulerar i morgondagens startelva i Svenska Cupen mot Eskilsminne. Med tanke på att Rasmus Jönsson och Vladislav Kreida bildade innermittfält idag, att Brandur Hendriksson är känslig för överansträngning i ett knä, att man är tunna på just denna positionen, samt att Jörgen Lennartsson hade en kortare diskussion med de bägge efter dagens träning är det nog en stor chans för att det är just Rasmus Jönsson och Kreida som börjar på mitten imorgon. 

Det är även inte en helt oäven gissning att det är samma backlinje som i det blåa laget ovan med tanke på Andreas Landgrens skadebekymmer den senaste tiden. 

Yttermitfältare kan mycket möjligt bli Benjamin Acquah och Viktor Lundberg som inte har spelat från start den senaste tiden. Forwardsparet är dock lite mer svårgissat mer än att Assad Al Hamlawi och Alhaji Gero bör få speltid. Min gissning är även att Kalle Joelsson ställs i mål imorgon.

Träningen avslutades efter lite mer än en timme. 

Ett par spelare i Assad Al Hamlawi, Anthony Van Den Hurk, Noel Mbo, Vladislav Kreida, Rasmus Karjalainen, Benjamin Acquah, Brandur Hendriksson och Wilhelm Loeper stannade dock kvar i ösregnet för att öva avslut och inlägg på Alex Nilsson.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*