Träningsrapport 17/4: “Han visade upp sin spelintelligens”

210313 Mjällbys Mark Tokich och Helsingborgs Rasmus Jönsson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

Dagens träningsrapport kommer från ett soligt Olympiafält.

Saknades Gjorde: Victor Göransson.

U19 Spelare som deltog var Lucas Larsen och Adam Kaied.

Adam Kaied var med under uppvärmningen och gjorde därefter ett par individuella moment med Marcus Linnér men klev därefter av.

Marcus Linnér skötte som vanligt uppvärmningen. Därefter sattes en speluppbyggnads-övning upp där man från sina mittbackar skulle kombinera sig upp i banan med hjälp av laget utan försvarare. Linnér satte efter detta igång en reaktionsövning efter att truppen delats upp i två lag. En övning som för övrigt bjöd på en hel del skratt och gliringar bland spelarna.

Resten av träningen spenderades på matchspel. Inledningsvis gjorde man det på fullstor plan med startelvan från matchen mot Sundsvall mot reserverna. Reserverna fick rollen som försvarande lag och startelvan fick till uppgift att bygga spel, ha ett högt bolltempo och naturligtvis försöka göra mål. Startelvan imponerade inte och hade ofta svårt att få till vassa kombinationer. Man blixtrade dock till ibland, där Bödvar Bödvarsson var en spelare som ofta kom runt på sin kant och Rasmus Jönsson ibland visade upp sin spelintelligens i form av löpningar och passningar.

Därefter komprimerade man ytan något och satte upp målen på Straffområdes linjen. Till stor del samma lag, med den smärre skillnaden att Max Svensson tog Viktor Lundbergs plats som vänsterytter. Man hade fortfarande rätt stora problem med att komma igenom reservernas försvarslinjer även om man såklart fick till det ibland. Vladislav Kreida visade ofta upp hur bra han är på små ytor med en fin teknik och rörelsemönster. Han har dock problem i sitt beslutstagande situationen efter.

Dagens träning bröts efter drygt En timme och 40 minuter.

Imponerade gjorde:

Bödvar Bödvarsson: Fortsatte på den inslagna vägen från igår och visar nu hur effektiv han kan vara i sin roll som offensiv ytterback. Fin teknik och snabb i sitt beslutsfattande.

Rasmus Jönsson: Fortfarande lite omständing med bollen men fick idag till ett par aktioner där han visar hur pass intelligent han är som fotbollsspelare. Fina löpningar, initiativ och passningar.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*