Träningsrapport 16/2: “Konkurrenssituationen ser oerhört bra ut”

På ett smällkallt Olympiafält med lätt snöfall var det återigen dags för A-lagets träning.

Saknades gjorde: Ian Pettersson, Alex Nilsson, Kalle Joelsson, Andreas Granqvist, Marcus Olsson, Brandur Hendriksson, Dennis Olsson och Assad Al Hamlawi.

16-åringen Simon Bengtsson Verkar ha flyttats ner till akademin permanent.

Det ska tilläggas att Ian Pettersson nu varit borta från laget en tid.

Brandur Hendriksson körde träning inomhus. I hans ställe tränade Daniel Bergman som tidigare tränat en hel del med A-laget. 16-åringen stod för en helt okej träning utan att stå ut.

 

I sedvanlig ordning hade Marcus Linnér hand om uppvärmningen samt ett par simpla övningar med boll. Därefter satte man upp ett possession spel 10 mot 6, med mål på liten yta. Syftet med övningen var för de 10 att hålla bollen inom laget och för de 6 att vinna bollen och göra mål. Målvakterna Nils Arvidsson och Anders Lindegaard inkorperades i övningen som extra spelare vilket givetvis höjde svårighetsgraden för de 6.

Inledningen av övningen innehöll en hel del misstag och bolltapp och Mattias Lindström avbröt också övningen efter första “sessionen” och klagade på den bristande kvaliteten. Men efter detta steg kvalitén betänkligt och man var faktiskt riktigt bra.

Efter denna övning övade man speluppbyggnad mot endast två mittbackar samt målvakt. En övning som kanske känns igen för ett par veckor sedan där man bygger upp spel från sina mittbackar upp till Sittande mittfältare och sedan ut på sina kantspelare. Efter hand som övningen fortlöpte blev man allt mer liberal i hur man byggde upp sitt spel. Antingen genom en längre boll upp till Anfallare, ner till offensiv mittfältare och senare ut på kanten eller, precis som förut, genom att låta den sittande mittfältaren bygga upp spelet. Noterbart är att Viktor Lundberg inledde genom att spela vänsterytter innan han senare fick komma in i den offensiva mittfältsrollen. Man spenderade en stor portion av dagens träning med just denna övning. Ännu ett tecken på att man nu lämnar det defensiva fokuset för att gå över till det offensiva spelet. Speluppbyggnadsdelen var godkänd men i avslutningsfas var felbeslut och bristande kvalité ett genomgående tema, även om det blev bättre ju längre övningen pågick.

Sista 10-15 minuterna lades till matchspel 8 mot 8 på en yta lite mindre än helplan. Lagen var som följer:

Lag Blå: Emil Hellman, Jakob Voelkerling Persson, Casper Widell, Victor Göransson, Rasmus Jönsson, Viktor Lundberg, Noel Mbo, Anthony Van Den Hurk.

Lag Gul: Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Daniel Bergman, Vladislad Kreida, Max Svensson, Wilhelm Loeper, Alhaji Gero.

Spelet var helt okej även om man kom till få chanser. Bra Tempo.

210114 Helsingborgs Rasmus Jönsson under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Imponerande på Dagens träning gjorde:

Rasmus Jönsson:

Är väldigt skicklig i passningsmomentet och på att bygga upp spel samt löpa in i fria ytor. Hade inte så mycket tur idag i avslutningsmomenten. Var som vanligt en friskt fläkt under matchspelet och kombinerade flera gånger fint med Anthony Van Den Hurk.

Casper Widell:

Såg väldigt bra ut idag. Rör ständigt på fötterna och hamnar därför sällan fel. Under speluppbyggnadsövningen var han och Charlie Weberg en lång period försvarande mittbackspar. Något som han gjorde med bravur trots det underlägsna motståndet numerärt. Täckte skott och bröt passningar.

Charlie Weberg:

Ska såklart också ha beröm för sitt spel idag. Imponerande tillsammans med Casper Widell. Kan ibland bli lite omständig när han har bollen men när han idag var en del av det bollhållande laget under possessionövningen ser man hur skicklig med bollen Weberg är när han är resolut i sina beslut.

För övrigt ett par träningar i rad som jag anmärker på hur bra alla fyra mittbackar presterar. Konkurrenssituationen ser oerhört bra ut på mittbackspositionen, trots den låga genomsnittsåldern. Dessutom ska det eventuellt in en mittback till med stor erfarenhet i Andreas Granqvist om hans rehabilitering fungerar som den ska.

Efter cirka 1 timme och 30 minuter avslutades dagens träning i snön.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*