Kontraktet är påskrivet och Robin Simovic tillhör numera Varbergs BoIS. Den 29-åriga, och välmeriterade anfallaren, återvänder därmed till Allsvenskan efter fem år utomlands.

-Det känns väldigt inspirerande. Jag har haft Jocke som tränare tidigare för knappt tio år sedan i Ängelholms FF och kände nu att det var dags att återförenas med honom och kampera ihop igen. Det skall bli spännande att se vad vi kan uträtta under säsongen med vår unga trupp, säger Robin själv till klubbens hemsida

Tidigare HIF-anfallaren Robin Simovic, 29, har under senaste åren tillhört utländska klubbar – japanska lagen Nagoya Grampus och Omiya Ardija, men även italienska laget Livorno och norska laget Odds BK.  Nu vänder anfallaren tillbaka i svensk fotboll igen för spel med Varbergs Bois.

Tränaren Joakim Persson om nyförvärvet:

– Vi har signat ett avtal med Simovic som bägge parter är nöjda med och hans ambition är givetvis att komma ut i fotbollsvärlden igen. Men av olika anledningar så gick detta i hamn trots att han är en spelare på en nivå som vi normalt inte har en chans att få. Vi har inte arbetat tillsammans sedan han gjorde dundersuccé i Ängelholm 2012 med 17 baljor. Men det är med stor glädje som jag ser Robin i Bois-tröjan och vi har alltid sagt att vi ska ses igen i allsvenskan och nu händer det, det skall bli extra kul att arbeta med den bästa avslutaren jag någonsin tränat.

Simovic spelade i HIF 2013-2015 och hann med drygt 70 matcher (20 mål) under sina säsonger i klubben

I dagsläget finns inga uppgifter om hur långt kontraktet sträcker sig

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg Träningsrapport 16/2: ”Konkurrenssituationen ser oerhört bra ut”
Nästa inlägg Andreas Granqvist: ”Fram till att vi får ett bud som vi bedömer är värt att diskutera så är de ju våra spelare”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: