Träningsrapport 15/3: “Det ser betydligt bättre ut”

200727 Helsingborgs Brandur Hendriksson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Helsingborg den 27 juli 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0008

Dagens träningsrapport kommer från ett kallt Olympiafält. På den positiva fronten kan vi meddela att Viktor Lundberg var tillbaka och att Brandur körde hela passet – om än hårt lindad…

Saknades gjorde: Anders Lindegaard, Alex Nilsson, Bödvar Bödvarsson, Andreas Granqvist, Marcus Olsson och Victor Göransson.

U19 Spelare som deltog: Nils Arvidsson. Gjorde en helt okej träning. Visade flera gånger upp hans spänst och reflexer. Returkontroll är ett förbättringsområde.

Uppvärmningen leddes som vanligt av Marcus Linnér. Därefter tog Mattias Lindström dels hand om lekfull övning samt en simpel väggspelsövning. Träningen var lätt och med få övningar med tanke på att det är match redan på Onsdag.

Jörgen Lennartsson satte därefter upp en kvadrat på halv plan med två minimål på vardera sida. Målet här var att kombinera sig på den komprimerade ytan och sedan avsluta. Efterhand som övningen fortgick skalade man ner på antalet touch för att få fram ett snabbare spel och för att höja utmaningsnivån.

Det ser betydligt bättre ut på den här typen av övningar än vad det gjorde för en eller två veckor sedan. Bolltempot är högre, ackuratessen i passningarna är bättre, tankemönstret hos spelarna har sett en förbättring. Det har gått långsamt men det har också gått framåt och det syns.

Viktor Lundberg var åter tillbaka i full träning efter sin sjukfrånvaro
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

Assad Al Hamlawi var med på uppvärmningen med och utan boll, körde sedan ruscher tillsammans med Marcus Linnér under kombinationsövningen. Han skulle gå av efter att samma övning avslutats, vilket betyder ungefär runt ett en timme. Känningen han ådrog sig förra veckan verkar därför inte vara allvarlig.

Viktor Lundberg, som varit borta med en blindtarm, tränade idag hela passet och det obehindrat. Brandur Hendriksson var omlindad om sin högra vad men tränade också han hela passet.

Man avslutade dagens lätta träning med drygt 20 minuter avslutsträning med ett väggspelsmoment inblandat. Man förde anteckningar över antalet mål och föga överraskande var det Brandur Hendriksson som vann.

Imponerade gjorde även Wilhelm Loeper och Dennis Olsson som även lyckades hamna högt i Marcus Linnérs anteckningar över antalet mål.

Dagens Lätta träning avslutades efter drygt 1 timme och 20 minuter.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*