Träningsrapport 12/3: “Trolig startelva imorgon samt reflektioner”

Dagens träningsrapport kommer från ett Olympiafält i spöregnets tecken…

Sakandes gjorde: Anders Lindegaard, Brandur Hendriksson, Marcus Olsson, Victor Göransson och Assad Al Hamlawi.

Viktor Lundberg var med under den lätta delen samt den lite mer taktiska men tittade sedan på från sidan.

U-19 spelare som deltog var: Adam Kaied, Daniel Bergman och Lucas Larsen.

Dagens träning var lätt, vilket den brukar vara dagen innan match och därför kommer dagens träningsrapport bli väldigt kort.

I sedvanlig ordning ledde Marcus Linnér uppvärmningen. Därefter varvade man kvadraten med ett par lekfulla övningar och ett par ruscher.

Man tränade resten av träningen väldigt mycket på sitt presspel och återerövringsspel. Man spelade fulla lag på en yta lite mindre än halvplan och målet var ett erövra bollen och kontra. Det ena laget stod bestod av de som antas utgöra startelvan imorgon (Den finns nedan i bildform) Mot resten av spelarna. Det såg faktiskt ganska bra ut. Presspelet var bra, och kontringsspelet såg också hyfsat ut även om det ibland föll på individuella misstag. Andreas Granqvists roll i att få laget att förflytta sig kollektivt har naturligtvis sin del i varför det såg ut som det gjorde. Samarbetet mellan honom, Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson och Vladislav Kreida var det som stack ut.

Man Spelade därefter matchspel och även här såg spelet hyfsat ut. Tempot kunde varit högre även om det givetvis är som så att spelarna sällan vill riskera något dagen innan match.

Trolig Startelva imorgon är:

Värt att notera:

Man bör förvänta sig ett lägre liggande HIF imorgon som vill återerövra boll och kontra snabbt. Man vill fortsätta med sitt uttalade pressystem och använda Anthony Van Den Hurk Aktivt. Granqvist kommer börja matchen imorgon och därefter är min gissning utifrån dagens träning att Charlie Weberg kommer komma in i hans ställe. Jakob Voelkerling Persson Kliver in istället för Victor Göransson som har en hjärnskakning. Kreida klev lite högre under dagens träning och även det är något som värt att hålla utkik för imorgon. Jag blir förvånad om Dennis Olsson inte får komma in under andra halvlek. Killen har sett riktigt het ut under veckan.

1 kommentar

  1. Ang. “pressystem och använda Anthony Van Den Hurk Aktiv” – är det meningen att han ska starta presspelet och sen fortsatt ligga kvar högt uppe på plan?
    För senaste matchen kom han ner flera ggr för att hämta boll just när laget hade vunnit boll, och då har han en bit att förflytta sig innan han är tillbaks på topp – så hoppas att resultatet av ett framgångsrikt presspel blir att ngn av JVP, Kreida eller Rasmus blir de som fördelar bollarna till yttrar eller Hurken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*