Jörgen Lennartsson inför Mjällbymatchen: “Ledaren är med på slagfältet igen”

Andreas Granqvist Foto: Johan Lilja

AOH:s Anthony Thörn mötte Jörgen Lennartsson i den Mixade Zonen inför morgondagens match mot Mjällby. Den Rutinerade tränaren tar med sig ett par saker från matchen mot Häcken förra veckan. 

” – Vi tar med oss att andra halvlek var en bra match. Vi tar med oss att när det blir motgångar i matcherna i form av att spelet inte funkar, man släpper in ett mål, att man får ett domslut emot sig, att man måsta vara stark som grupp att vända det så att man få till ett positivt momentum i matchen. Det gjorde vi mot Häcken två gånger, första halvlek hade vi en väldigt dålig start och hängde inte med i deras djupledsspel. Vi vänder tillbaka matchbilden i första halvlek. I andra halvlek får de ett tidigt mål och då vänder vi tillbaks det ändå och får en annan matchbild.”

” – Jag vill se att vårt passningsspel blir bättre. Passningsspelet är ojämnt. Vi har haft perioder där det har stämt men vi har också haft perioder där vi slår bort alldeles för enkla passningar. Jag vill se att vi får en högre lägstanivå på passningsspelet.”

Var ser du Mjällbys styrkor?

“- Det är ett bra lag rent generellt. De har många skickliga spelare och nu spelar de ett 3-5-2. De har fått in några nya i Enoch Kofi Adu och så vidare. Så det är ett bra lag med ett välorganiserat 3-5-2.”

Man tränade en hel del på återerövring och presspel under Fredagen och Lennartsson fortsätter även med att säga att just återerövringsspelet är något man behöver förbättra tillsammans med passningsspelet.

Truppmässigt är läget som sådant att man på Fredagen kan erbjuda på ett spännande glädjebesked då man planerar att låta Andreas Granqvist spela 45 minuter imorgon. Man är dock tydligt från klubbhåll att det kommer bli max 45 minuter och inte mer.

” – Den tydliga ledaren för gruppen är med på slagfältet igen. Det betyder mycket för gruppen”

200805 Helsingborgs Assad Al Hamlawi deppar efter Malmö FFs 2-1 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Helsingborg den 5 augusti 2020 i Malmö.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / LT0022

Borta imorgon är Assad Al Hamlawi som är sjuk, Victor Göransson är borta med en hjärnskakning, Victor Lundberg börjar närma sig träning men är inte heller med. Brandur Hendrikssons smäll från förra helgen håller honom borta även imorgon samtidigt som Anders Lindegaards häl även håller honom borta, även om det i hans fall inte bör vara något långvarigt.

Assad Al Hamlawi blev omlindad på onsdagen och på föranledd fråga svarar Lennartsson att bara handlar om någon enklare känning i baksidan och inte något allvarligt.

Under Tisdagens träning klev Jörgen Lennartsson och deklarerade med exakthet antalet dagar till premiären. På frågan om han känner sig i fas utifrån när han började sitt arbete i HIF blir svaret som följande.

” – Vi är på rätt väg. Nu kommer Bödvar Bödvarsson i nästa vecka. Det hade varit en fördel om han hade varit här för tre veckor sedan. Men nu är det så att det inte gick. Emil Hellman har gjort det jättebra och kommer vara med och tampas om den platsen i allra högsta grad.”

” – Jag hade gärna sett ett träningsläger. På ett träningsläger bygger du saker även utanför banan. Där bygger du gruppdynamiken och andra saker. Där bygger du dynamiken på ett sätt som är svårt att göra när du bara är hemma hela tiden.”

” – I en perfekt värld hade jag sett 10 dagar vid Marbella Sport Center” Säger Jörgen Lennartsson med ett Leende.

Matchtrupp:

2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist
6. Andreas Landgren
8. Vladislav Kreida
9. Alhaji Gero
10. Rasmus Jönsson
11. Max Svensson
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
18. Alexander Nilsson [mv]
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk
50. Nils Arvidsson [mv]

Matchen spelas, under morgondagen, på Olympiafältet med start klockan 14.00

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*