Träningsrapport 10/6: “Man vill få igång bolltempot igen”

Dagens träningsrapport kommer än en gång från ett varmt och Soligt Olympiafält där de “äldre” visade var skåpet skulle stå…

Saknades Gjorde: Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk, Jakob Voelkerling Persson, Casper Widell och Victor Göransson

Med från U19 var Lucas Larsen och Ervin Gigovic.

Träningen inleddes som vanligt med att Marcus Linnér skötte uppvärmningen. Efter detta satte Mattias Lindström upp en ganska så enkel passningsövning med rörelse och passningar på en touch.

Man spenderade sedan Majoriteten av dagens träning med en övning där man satte upp tre minimål på vardera sida och delade upp truppen i två lag. Här var målet att Kombinera sig inom laget och använda ytan för att göra mål på andra sidan. Rörelse och passningstempo var såklart två viktiga kvalitéer. “Pass And move, Pass and move” Instruerade Jörgen Lennartssson.

En spelare åt gången fick en väst i udda färg och var med i det laget som var spelförande. Spelare som fick prova på denna roll var: Rasmus Jönsson, Brandur Hendriksson och Benjamin Acquah. Man vill såklart nu få igång bolltempot och rörelsen igen. Något som faktiskt fick till. Ett par fina kombinationer, ganska högt bolltempo och hyfsad rörelse.

Efter detta satte man upp en inläggstävling Yngre mot Äldre, där en spelare fick springa och avsluta på inlägg från både höger och vänster. Denna tävling tog de äldre hem.

Man spenderade de sista 20 minuterna med att låta Marcus Linnér köra en del styrka med spelarna.

Dagens Träning avslutades efter mer än En timme och 30 minuter.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*