HIFare i EM: Jordan Larsson

161030 Helsingborgs Jordan Larsson jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Helsingborg den 30 oktober 2016 i Falkenberg Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN / Cop 160

Jordan Larsson, som spelade i HIF mellan sommaren 2014 och januari 2017, spelar numera i ryska storklubben Spartak Moskva. Nu är han dessutom uttagen till Janne Anderssons i EM-trupp, som inleder sin EM-resa den 14 juni.

Jordan Larsson föddes den 20 juni 1997 i Rotterdam, Nederländerna. Anfallaren inledde sin ungdomskarriär i FC Barcelonas ungdomslag innan han vid nio års ålder fortsatte resan hemma i Helsingborg, i Högaborgs BK. I Högaborg gjorde han succé vilket så småningom ledde till ett kontrakt med Helsingborgs IF sommaren 2014. Det blev 75 matcher, 18 mål och 12 assist under de 2,5 åren Larsson spenderade i Skånes Stolthet, innan han i 2017 flyttade utomlands till holländska NEC Nijmegen efter att HIF blivit nedflyttade till Superettan.

Succén uteblev dock under det första utlandsäventyret. Efter blott ett år gick flyttlasset därför hem till Sverige igen, denna gången till IFK Norrköping. Blivande 21-åringen fick det dock inte riktigt att stämma under första året i Peking heller, utan han fick nöja sig med ett allsvenskt mål och mycket bänknötande. Under 2019 lossnade det till slut för Larsson som gjorde hela 11 mål på 16 matcher under vårsäsongen, vilket renderade i ännu en utlandsflytt under sommarfönstret.

Ryska Spartak Moskva väntade för anfallaren, som började hyfsat med sju ligamål samt fyra assist på 26 framträdanden under sin första säsong i klubben. Det var under den senaste säsongen som det stora genombrottet kom dock. På 29 matcher bidrog Jordan Larsson med hela 15 mål och fem assist, när hans lag kunde säkra en andraplats och därmed chansen till kval till Champions League. Succésäsongen har gjort att flertalet klubbar nu fått upp ögonen för Larsson, däribland engelska West Ham och tyska Wolfsburg.

Nu är blivande 24-åringen alltså uttagen till Janne Anderssons EM-trupp som tar sig an Spanien, Slovakien och Polen i Grupp E, som för Sveriges del inleds den 14 juni mot Spanien. I landslagssammanhang har det så här långt blivit blott sex framträdanden och ett mål för Larsson i a-laget, och frågan är exakt hur mycket speltid anfallaren kommer ges i det kommande mästerskapet. Känslan är att han ligger längst bak i hackordningen för tillfället, men sådant kan alltid ändras.

Vi på AOH önskar Jordan Larsson all lycka och framgång under sommarens EM-slutspel!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*