Träningsrapport 1/2: “Han gör väldigt sällan några misstag”

Dagens träningsrapport kommer ifrån ett kallt Olympiafält. Och den som kanske imponerade mest också verkar vara dagens stora snackis…

Saknades gjorde: Kalle Joelsson, Alex Nilsson, Marcus Olsson och Assad Al Hamlawi.

Marcus Linnér skötte som vanligt uppvärmningen. Andreas Granqvist var med på uppvärmningen med och utan boll men klev efteråt av och in i gymmet. Därefter tog Mattias Lindström dels hand om en lekfull övning samt ett par simpla övningar med boll. Under tiden hade Sven Andersson hand om Målvaktsträningen. För övrigt intressant hur Anders Lindegaard mer och mer börjar ta över en mentor-roll för Ian Pettersson. Hade idag en 4 minuters period där den rutinerade danska målvakten visade för Ian hur man kan optimera sig som målvakt i en liggande position.

Jörgen Lennartsson tog senare hand om en övning där man på en liten yta lät ett lag om fyra-fem personer försöka spela sig igenom ett presspel genom ett fokus på väggspel följt av djupledspass. Fokus ligger här på att få spelare att komma rättvända. Det är nu tydligt att Jörgen Lennartsson nu ändrar fokus från det defensiva spelet till det offensiva spelet på träningarna. Felpass och bolltapp blev färre och färre ju längre träningen gick.

Därefter blev det matchspel på liten yta. Dennis Olsson klev här av träningen. Lagen var som följer:

Lag Gul: Charlie Weberg, Casper Widell, Andreas Landgren, Victor Göransson, Rasmus Jönsson, Anton Nilsson, Simon Bengtsson och Alhaji Gero.

Lag Blå: Ravy Tsouka, Jakob Voelkerling Persson, Emil Hellman, Vladislav Kreida, Daniel Hafsteinsson, Noel Mbo, Max Svensson, Anthony Van Den Hurk.

Brandur Hendriksson hade orange väst och var med i det bollförande laget.

Matchspelet inleddes med mängder slarv, felpass och bolltapp men blev mycket bättre ju längre tiden gick. Jörgen Lennartsson bröt också matchspelet och tog ett litet kvartssamtal. Han poängterade återigen det kanske viktigaste med hans anfallsfilosofi, nämligen förmågan till att hitta ytorna, antingen genom en längre boll eller en kortare snabb sådan.

210130 Helsingborgs Victor Göransson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

Det pratas för övrigt för lite om Victor Göransson. Han är 19 år och är en av spelarna som är överårig för U19 spel, han måste därför imponera så pass mycket till och med seriestarten att han får ett A-lagskontrakt. Victor Göransson står sällan ut. Han gör väldigt, väldigt sällan några misstag men är inte heller den spelaren som hänför dig med smörpass. Han stod dessutom för en mycket god insats i matchen mot Torn denna helgen. I mina ögon är Victor Göransson ett mycket gott alternativ som reservspelare inför denna säsongen, dels med tanke på hur HIF:s ekonomiska situation ser ut och hur lite bredd man har på mittfältet. Jag blir inte alls förvånad om Göransson erbjuds kontrakt innan säsongen börjar.

Bäst idag? Max Svensson. Jörgen Lennartssons effektiva, snabba anfallsspel passar honom som handen i handsken. Börjar dessutom bli av med sitt tunnelseende i anfallslägena. Driver boll bra, släppte bollen till sina anfallspartners och hade en enorm vilja och vann också boll ett par gånger idag. Giftig.

Efter En timme och 20 minuter avslutades dagens träning.

 

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*