Tjärnlund lämnar ordförandeposten

Redan nu väljer HIFs valberedning att bekräfta uppgifterna om att Sten-Åke Tjärnlund avgår vid det kommande årsmötet. Som hans efterträdare föreslås FCHs ordförande Krister Azelius

Vid årsmötet avgår alltså Tjärlund som innehaft ordförandeposten under de två senaste åren. Trots en del märkliga uttalande och agerande vid tex årsmöte har Tjärnlund bla  ansvarat för att rekrytera den nya klubbdirektören Mats-Ola Schulze, som har tagit en mycket drivande roll i det förändringsarbete som är nödvändigt.

 Till ny ordförande föreslår valberedningen Krister Azelius, som är advokat och delägare på advokatfirman Vinge. Krister är 53 år och är idag ordförande i FC Helsingborg (FCH). Det uppdraget kommer han nu att lämna – formellt i samband med FCHs årsmöte i juni. 

Styrelsen utökas och förstärks av Hans Nelson, 59 år och VD för Addemotion med ett stort engagemang i varumärkesfrågor, och Oskar Rönningberg, 30 år och före detta A-lags spelare i HIF som efter en korsbandsskada 2007 inledde ”civil karriär” och arbetar nu på IKEA.


I övrigt föreslår man omval av Fredrik Widjer, Rolf Holmgren och Anders Svensson. Samtliga omval är på ettåriga mandat. Med Lottie Svedenstedt och Magnus Eriksson – som båda är valda till 2018 – föreslås styrelsen därmed bestå av åtta personer.
Årsmötet hålls på Konserthuset den 13 Mars

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*