Tipset omg 4

Det enda som är säkert är att inget verkligen är säkert i årets allsvenska. Resultaten blandas och 6-0-vinster vänds till 1-4-förluster. Jag har i två omgångar i rad snackat Häckenseger och Paulinho som premiärskytt. Inför omgång 3 hade jag gett upp Häcken och Paulinho så vad händer?!? Jo Häcken krossar Göteborg och Paulinho gör naturligtvis första målet. Suck.

Ännu har jag inte lyckats pricka in ett enda rätt resultat och det är på gränsen till pinsamt. Av 24 spelade matcher har jag bara lyckats få in 6 tecken. Om det beror på att jag är fullkomligt usel tippare eller om resultaten verkligen är svårtippade låter jag vara upp till er att bedöma.

Omgång 4 spelas så här:

Söndagen den 19 april

Brommapojkarna-AIK. BP håller sin förlustnolla intakt ytterligare en omgång och klarar 1-1 mot ett AIK som får det svårare när de förväntas föra matchen.

Gefle- Elfsborg. Två plastlag emot varann. Elfsborg vinner med 1-0.

Gais- BK Häcken. Häcken tar sin andra raka seger mot ett Gais som gått från att vara supereffektivt till att ha problem att göra mål. 0-1.

Malmö FF- Trelleborg. Malmös första poängförlust blir i derbyt mot TFF. MFF har historiskt svårt mot TFF och här slutar matchen 1-1.

Kalmar FF- Halmstad. Två lag som befinner sig i den nedre delen av tabellen. Inget av lagen har någon seger än och det blir ingen förändring i denna omgång. 0-0.

Måndagen den 20 april

Omgång 4 avslutas på måndagen med tre matcher varav en stockholmsderby och ett göteborgsderby.

Hammarby- Djurgården. Hammarby tar sin första seger för säsongen genom seger 2-1 i ett derby som inte drar mer än 20 000.

Göteborg- Örgryte. Storseger för Blåvitt. 3-0 inför fullsatta läktare.

Örebro- HIF. Borde sluta med ÖSK-vinst eftersom HIF av hävd har ett rent helvete på Behrns Arena. Men eftersom HIF spelar och vinner när jag tippar så så behåller jag den idén och tipper 2- 3. Självklart alla tre målen efter fullständiga felbedömningar efter att Henke har skrikit. Det är ju så det fungerar i allsvenskan enligt Aftonbladet och Lolo Chanko. (Pinsamt resonemang by the way).

14 kommentarer

 1. Pinsamt och pinsamt. Jag antar att om du funderar ett litet tag så inser du antagligen hur rubriken uppstått. Chanko har i två meningar berört det som större delen av den svenska fotbollspubliken menat ända sedan Henke kom tillbaka till Allsvenskan (ironiskt nog efter rekordsnabbt pappersarbete?).

 2. Jag förstår precis hur rubriken uppstår. Det kanske kan finnas ett litet uns av sanning i det hela, vem vet? Det har bara blivit en stereotyp av det hela. Och vem är du att tala för den “svenska fotbollspubliken”? Varför blåste inte Strömbergsson straff för Henke då i första efter den knuff han fick? Nej, jag tycker att många ska öppna även det andra ögat innan man gnäller. Jag tycker det är pinsamt.

  Rekordsnabbt pappersarbete? Vänligen utveckla. Henke var klar för HIF på våren och spelade inte förrän i juli.

 3. Håller med dig Cooper, och varför blev Henkes mål då bortdömt när det var oerhört osäkert om målet var offside eller ej. Henke har alltid fått mer frisparkar med sig kontra mot sig, var han än spelat… För det första är han anfallare och för det andra har han den spelstilen. Han har endast fått tolv!!! gula kort totalt i sin karriär.

  Sen är Henke inne på sin 4:e säsong i allsvenskan och först nu kommer denna rubrik pga att Hammarby förlorade på ett omdiskuterat mål och detta var det enda Chanko kunde få ur sig för han visste att det skulle bli en rubrik… Pinsamt. Förra året om jag inte minns fel fick Henke 2 mål bortdömda på Söderstadion som också kan diskuteras om det var rätt eller fel…

  Jag tycker Henke tvärtom får hårdare bevakning av domare än andra. Kommer ihåg situationen med Elfsborgs Jon Jönsson där Henke blev avstängd i ett antal matcher. Hade en “vanlig” allsvensk spelare hamnat i den situationen hade det inte ens blivit en rubrik ännu mindre någon avstängning!! Löjligt!

 4. Jag tror att det som “folk” menar med uttalandet, det är att om det är en 50-50 duell, så är det Henrik som får domslutet med sig. Jag tror inte att de menar att varje gång Henrik trillar så får han straff, bara löjligt att tro att det är så man resonerar.

  Sen har det snackats om detta vid flertalet tillfällen sedan Henrik kom tillbaka. Jag tror absolut att Henrik får domslut med sig. Precis som det funkar i de större ligorna, där stjärnorna får fler domslut med sig än många andra medellirare. Likadant är det med lag…hur många mindre klubbar får tex straffar emot sig på Old Trafford, trots att de är solklara sådana. Tänker närmast på när vår egen Luton Shelton blev fullkomligt omkullsparkad i slutet av matchen mellan Man United och Sheffield U för ett par år sedan.

  Så jag förstår absolut de (bl.a. Chanko) som tycker så. Men samtidigt tycker jag att det är löjligt att gå ut och böla om det i pressen. Hade Hammarby vunnit med 2-1 så hade vi inte sett denna artikel.
  Att folk inte fattat det tidigare är ju bara löjligt…sen att det kanske märks tydligare i Allsvenskan, det beror kanske på att Henrik är Allsvenskans enda stjärna.

 5. Makkan: Det är bara löjligt att tolka in en massa förmildrande i “folks” tankar och inte göra detsamma med inlägg som kritiserar den stereotypa bilden av Henke och hans sk fördelar. Hade Henke haft den fördelen hade han fått den straff, som faktiskt VAR straff, eller hur? Det var inte en 50/50-situation utan en solklar straff enligt de riktlinjer som gått ut till domarna inför året. Till skillnad från de riktlinjer som Tony G hänvisade till.

 6. Jag hävdar däremot att Henke får fördelar av en del domare men i vissa matcher får han inte ens en frispark med sig om de så sparkar benen av honom. “Stå emot trycket”-tendensen.

 7. @John – Självklart kan jag inte tala för hela svenska fotbollspubliken. Jag kan bara hänvisa till diskussioner på forum och enkäter i (ehum…) Aftonbladet där över 80% av de som svarar (och alla fotbollsskribenter som tillfrågades) anser att Henke får fördelar. Sedan behöver de personer som talar där inte vara ett vetenskapligt urval av “fotbollssveige”. Jag läser en hel del om allsvenskan och den här diskussionen brukar ofta se ut likadan var den än förs. Kanske då förutom på Svanska Fans Helsingborgsforum.

  Själv tror jag också att han både har fördelar som nackdelar som du säger i det resonemang om “Stå emot trycket”-tendensen, men det är självklart väldigt svårt att bevisa.

  Allt jag försöker säga är att Aftonbladet och Expressen skapar nyheter snarare är rapporterar om verkligheten. Det kanske inte är pinsamt att tro att Chanko “bölat ut”, men det är att han en rätt naiv syn på hur kvällspressen fungerar.

  Vad gäller pappersarbete var det ett jäkla tjat om Henkes papper när övergången var klar. Inget mer, inget mindre.

 8. Jag kan inte minnas att det var några som helst problem med Henkes papper.

  Jag köper det mesta du säger också. Det jag syftar på med pinsamt är just alla kommentarer som tar Aftonbladet på fullaste allvar.

 9. @John.

  Nej, jag tycker inte att HIF ska få straff när Henke trillar framåt. Visst, han får en knuff…men tycker inte det är straff. Det innebär att domarna ALLTID ska blåsa straff så fort någon knuffar till en motståndare i straffområdet, och då skulle vi haft straff vid varje hörna.
  Sen så behöver det ju inte heller vara att han ALLTID får domsluten med sig, utan det räcker kanske med att han får det 9 av 10 gånger…för att det ska finnas substans i det Chanko säger, om det nu var så att det skulle dömts straff. Så bara för att Henrik inte VARJE GÅNG får som han vill, så innebär det ju inte att det inte finns substans i det Chanko och Aftonbladet skriver om.

  Vad domarnas riktlinjer är inför detta år, det har jag absolut ingen aning om. Så det låter jag vara osagt.

 10. Ganska löjlig fokusering/headhunt på Henke i media. Och naturligtvis så passar frustrerade förlorare på att hugga lite extra.
  Tycker saker och ting får för stora proportioner då vi ska klanka ner på domare efter varje match.

  Vi har repriser, slow motion etc till vår hjälp, men de stackars domarna ska ta sina beslut på en tiondels sekund, halvskymda och kanske påverkade av spelarna på plan.

  Vi vet om att allt jämnar ut sig på en säsong, så varför gnälla?

 11. Makkan: Den där diskussionen har ju förekommit en ganska lång tid. Som domare SKA man blåsa likadant föf förseelser innanför straffområdet som man gör utanför. Knuffar vid hörnor är ett ofog och ska bestraffas oavsett om det är försvarande eller anfallande lag som gör dem eller ska man ha mer rätt att spela ojuste för att man är försvarare? Man kan naturligtvis ha åsikter om att regelboken är fel skriven (i dag är det exakt samma regler och tolkningar som gäller i hela världen, för första gången någonsin) men om man inte tillåter knuffar och blåser för dessa så kanske det avtar?

 12. Möjligt, jag kan som sagt inte domarens regelbok och hur de skall döma. Jag är iaf glad att de dömer som de gör. För jag vill inte se att det blir straff varje gång det är hörna osv. Tycker domarna ska följa de riktlinjer de har, men den skall de döma på känsla. Fel kan alla göra, det är mänskligt.
  Knuffa måste man få göra, det ska ju vara lite kamp…annars försvinner ju en del av spelet. Då hade ju Lantz varit utvisad varje match. Nej, den lilla tuffhet som finns kvar i fotbollen hoppas jag stannar kvar. Man kan inte blåsa för allt.
  Sen så kommer aldrig en domare blåsa för exakt samma saker i straffområdet som utanför, personligen tycker jag att det ska krävas lite mer för att få en straff än en frispark på egen planhalva t.ex.

 13. @John:
  Nej, det är tur att vi tycker olika…annars hade det varit tråkigt. Jag är iaf glad att domarna inte dömer så, för i så fall hade vi haft hur många straffar som helst varje match, och jag tycker inte att straffar är det bästa sättet att avgöra matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*