Timossi stekhet i målrik match

200813 Helsingborgs Alex Timossi jublar efter 3-1 målet under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Helsingborg den 13 augusti 2020 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0022

Alex Timossi lämnade HIF sommaren 2018 för spel med tyska storklubben Bayern München. Sedan dess har lånesejourer både i HIF samt österrikiska Austria Klagenfurt följt. Med just Klagenfurt har anfallaren nu inlett sin första säsong i den österrikiska högstadivisionen, och under lördagens match storspelade 20-åringen.

Före detta HIF:aren Alex Timossi tillbringade våren på lån i Österrikiska Austria Klagenfurt. Det blev fyra mål och fyra assist för Timossi när hans lag säkrade en tredjeplats i ligan och sedan seger i det efterföljande playoff-mötet, vilket innebar spel i den österrikiska högstadivisionen. Anfallaren är nu tillbaka i Klagenfurt på ännu ett lån, och har startat serien på ett bra sätt.

Den numera 20-åriga anfallaren startade och spelade 90 minuter på högerkanten i sitt lags 4231-formation, när man under lördagen mötte TSV Hartberg i den tredje omgången av Österrikes högstadivision. Timossi stod för ett mål och två assist, samt blev utnämnd till matchens lirare, i matchen som kom att sluta hela 4-3 till Austria Klagenfurt. En enastående insats av den förre HIF:aren, som förhoppningsvis kan bygga på denna insatsen och få sitt stora europeiska genombrott den här säsongen.

Lördagens seger innebär fyra poäng på de tre inledande matcherna för Klagenfurt, och nästa match spelas nästa söndag då man möter storlaget Austria Wien på bortaplan.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*