Thörn: Anteckningar efter damernas nya utklassningsseger.

210612 Helsingborgs spelare jublar efter fotbollsmatchen i division 4 västra mellan Helsingborg och Hittarp den 12 juni 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0060

HIF:s damer utklassade återigen motståndet inför 500 på läktaren inne på Olympia. Det här tar jag med mig: 

 

  • British Petroleum, Shell, Exxon Mobil…

Oavsett om man spelar i Division 4,3,2,1 eller är Herr eller Damspelare måste det finnas en Kravbild i HIF. Visserligen gjorde man Sex mål men tyvärr måste man säga att HIF:s offensiv idag stundtals inte höll måttet. Ibland spelade man Oljeriggs-fotboll. För lite rörelse, uddlöst, lågt bolltempo och för många misstag. Mia Westerblad passar perfekt i rollen som targetspelare och spelfördelare men hamnade många gånger på tok för högt i banan och blev isolerad. Man har snabba spelare i Maya Waltersson och Sanna Nilsson och man bör också utnyttja detta mer med ett högre speltempo. Kravbilden måste komma både utifrån och infrån för här finns ett område som har rubriken “Utvecklingspotential”

  • The Shakermaker…

En som däremot stod för försök till rörelse och initiativ med fina passningar var Ebba Manglind. Rörde sig över stora ytor på mitten, fina fötter och en mycket fin spelförståelse. Driver bollen på ett bra sätt och var i min bok en av planens bästa spelare. Lyckades inte med allt, men med mycket.

  • The Space Invaders…

HIF:s Trio på mitten i form av Stephanie Petersson, Isabel Aguilar och Ebba Manglind gjorde ytorna extremt små för Hittarp. Man styrde motpressen och gjorde det extremt svårt att skapa ett etablerat spel för motståndarlaget. Dessutom verkar trion har hittat sina roller på mitten. Petersson i balansrollen, Manglind visade upp sin fina spelfördelningsförmåga och Futsal-liraren Aguilar har med sin fina teknik flytit in i en nummer 10 roll där hon kan utnyttja väldigt små ytor.

210612 Spelarna gör entré på Olympia inför fotbollsmatchen i division 4 västra mellan Helsingborg och Hittarp den 12 juni 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0060
  • It’s not my first Rodeo…

Sanna Nilsson visade att förra veckans fina insats mot Landskrona Bois inte var någon engångsföreteelse. Snabb, fin teknik och uppfinningsrik. Ibland kan det bli lite för mycket av det goda och ibland väljer hon ytor som är För svåra men HIF behöver artister som kan skapa saker från tomma luften. Känslan är att Sanna Nilsson kommer bli en viktig spelare för HIF eftersom man behöver spelare som vågar och tar risker.

  • Hold The Line…

Ja, Offensiven var knackig idag men å andra sidan är defensiven Kassaskåpssäker. Kristoffer Schönbeck fortsätter att lägga sin backlinje högt och i och med det får motståndarna det väldigt svårt att hitta ytor att spela på. Ibland stod man för några smärre tekniska misstag men överlag var Josefine Wiksell och Johanna Andersson mer eller mindre felfria. Man är spelskickliga och känslan är att HIF:s höga backlinje kommer löna sig i den här serien, just eftersom man är så pass överlägsna som man är.

  • The Bigger picture…

Mot slutet valde Kristoffer Schönbeck att byta in Tilda Petersson, Matilda Relke och Märta Löfling som alla är födda antingen 04 eller 05. Unga spelare som måste få chansen att utvecklas, det är såklart jättebra. HIF ska ge chansen till sina talanger som har framtiden för sig. Men frågan just nu är inte hur sann man är ledorden “framtid” och “långsiktighet” utan hur utvecklande det är för en spelare som Märta Löfling eller Tilda Petersson när nivåskillnaden mellan HIF och motståndarlaget är såpass stor som den är? Time will tell…

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*