Thörn: Anteckningar efter Damernas nya utklassningsseger…

HIF:s Damer vann under tisdagen med 12-0 mot Askeröd. Det här tar jag med mig:

 

  • Struggling in the face of success…

Trots de stora siffrorna har HIF fortsatta småproblem med sin offensiv. Dessa är ligger dock på det spelmässiga och inte avsaknad av kvalité. Spelskickliga ytterbackar, Kreativa innermittfältare och Snabba yttrar. Den enorma viljan att göra mål och den avgörande passningen leder tyvärr tanken lite för ofta. Man stressar ibland fram den långa bollen istället för att i lugn och ro bygga sitt spel med den spelskickliga överhanden man har. När man väl tog sin tid och väntade på att en djupledslöpning kom från sina snabba yttrar i Maya Waltersson och Johanna Fäldtman skapade man hetare chanser.

  • The initiation game…

Stephanie Jörliden kom tidigt in och ersatte Josephine Wiksell i backlinjen och gjorde det med bravur. Spelskicklig, teknisk och var ständigt steget före. Försökte ett par gånger med att löpa offensivt med bollen och borde i mitt tycke gjort det fler gånger med tanke på hur bra i spelet med bollen hon är. Missade en gång i en mottagning man var utöver det mer eller mindre felfri.

  • The Epicentre of creation… 

HIF:s innermittfält fortsätter att vara HIF:s starkaste lagdel trots att man idag saknade Isabel Aguilar. Ebba Manglind och Stephanie Petersson löpte otroligt mycket, vann mycket boll och startade anfall på anfall.

  • It’s a thinkpiece…

Man har dock inte riktigt hittat rätt när det kommer till sin spetsanfallare. Mia Westerblad är fortsatt tung och spelskicklig men fick idag inte riktigt samma impact som hon brukar när hon var längre ner i banan. Olivia Eriksson har förvisso många fina kvalitéer med i form av avslutsfot och teknik men såg lite vilsen ut ibland. Något för Kristoffer Schönbeck att tänka över.

  • You just played a blinder…

Det finns en hel del viktiga spelare i HIF, men frågan är om inte Stephanie Petersson är den viktigaste? Idag var hon fullkomligt briljant. Teknisk, fördelar boll, startar anfall, slår den direkt avgörande passningen, gör sin spelare och springer solen svart. Också fick hon till slut göra det där målet på långskott som hon försökt så många gånger. Ja… Om vi inte ska nämna hat-tricket då.

  • I don’t like the matchup…

Något jag har lärt mig är att Kristoffer Schönbeck är en bra matchcoach. Mot Bois gjorde han förändringrar som gav HIF initiativet spelmässigt och idag lät han Maya Waltersson byta kant för att slippa möta Askeröds kapten. Det gjorde att Maya Walterssons teknik och speed kom till sin rätta på ett mycket bättre sätt.

  • Let’s revitalise…

Kristoffer Schönbeck valde också att återigen låta kidsen få chansen. Matilda Relke, Märta Löfling, Rebecka Wintroth och Tilda Pettersson. Alla stod för bra insatser men Tilda Pettersson född 2004 på mitten gav mersmak. Teknisk, trygg med bollen och stod för en hel del kreativa intentioner.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*