Thörn: Anteckningar efter Damernas nya seger. “Hon är på en helt annan nivå”

HIF vann med 12-0 mot Helsingborgs FF igår. Det här tog AOHs Anthony Thörn med sig från matchen

  • Get stuck in’

Helsingborgs FF är ett av de bättre lagen HIF mött i år. Skillnaden är ju fortfarande milslång lagen emellan men HFF spelade ändå med en tanke och vågade dessutom gå in i duellerna. Det är HIF inte riktigt vana vid. Ända tills Ebba Manglind satte tonen med ett par tunga dueller. HIF var tyngre när man väl ville gå in och vaknade efterhand till.

  • Shine a Light!

Det luktar Champagne om Sanna Nilssons fötter. Hon fick första 45 minuterna idag och var under den stunden kanske matchens stora behållning. Tekniken, farten, spelförståelsen är helt enkelt på en helt annan nivå än motståndarna och hon visar det i match efter match hon deltar i. Hon gjorde mål efter runt 20 sekunder och gjorde inget mer efter det vilket var smått absurt då hon ständigt skapade problem för motståndarna.

  • The Poacher…

Man har tidigare under säsongen använt Mia Westerblad på topp men igår fick Isabel Aguilar chansen att spela som spets. Det finns såklart andra saker som Mia Westerblad tillför laget men rent takitiskt och spelmässigt är frågan om inte Aguilar fortsatt ska få spela från start. Hon ger helt enkelt ett helt annan fart i spelet, har en fin teknik och spelförståele. Som grädde på moset är hon dessutom en riktig räv i boxen som hugger på det minsta av misstag. 6 mål talar sitt tydliga språk.

  • The Workhorse…

När man vinner med så många mål som HIF brukar göra är det lätt att fokusera på offensiva spelare som har mycket boll. Men man ska inte glömma bort högerbacken Rosanna Johansson. Hon jobbar alltid extremt hårt. Vågar fylla på offensivt, springer upp och ner längs sidlinjen, trygg med bollen och defensivt är hon tuff och kassaskåpssäker. Igår vågade hon dessutom avsluta med ett tungt skott vars retur sedan målspottaren Aguilar rakade in. Gott jobb.

  • Identity theft is not a joke…

Visst, Sanna Nilsson är en suverän spelare men Johanna Fäldtman tog över Nilssons roll efter halvtidspausen och gjorde det med bravur. Snabb, kvicktänkt och såg flera gånger ytan att löpa in på. Förtjänade ett mål då hon löpte väldigt mycket och satte dessutom flera gånger upp medspelare i bra lägen. Gårdagen var dock ingen engångsföreteelse då Fäldtman kontinuerligt under sommaren har stått för bra insatser.

  • Signs of things to come?

HIF:s yngre spelare i Tilda Pettersson och Rebecka Winroth fick återigen börja från start och nuförtiden märks deras unga ålder inte alls av jämfört med sina lagkamrater som mångt och mycket är flera år äldre än dem själva. Rebecka Winroth löper på, slår sina inlägg och vågar nu också utmana på ett helt annat sätt än innan. Tilda Pettersson har hittat en trygghet på mitten, vet vilka ytor hon ska löpa i, hon vet var hennes djupledspassningar ligger och blir nästan aldrig stressad i sina beslut trots de små ytorna på mitten. Det här bådar gott.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*