Thörn: Anteckningar efter damernas 6-0 vinst. “En av HIF:s bästa spelare så här långt”

HIF:s damer vann med 6-0 borta mot Askeröd. Det här tar jag med mig från den matchen:

 

Sloppy joes…

Visserligen slutade matchen 6-0 till HIF:s favör men kunde ha slutat med det dubbla. Anledningen till det handlade om ineffektivitet och slarv i den sista tredjedelen. Mängder av chanser slarvades bort, mängder av avgörande passningar gick inte till rätt adress. Visserligen hade den starka vinden en hel del med det att göra men man kan ändå tycka att effektiviteten borde varit högre.

 

The system works! Sometimes…

HIF:s 4-4-1-1/4-2-3-1 funkar ibland, något som matchen mot Marieholm visade. Men i dagens match såg man också att det stora övertalet som man får på mitten ibland leder till omständighet och lågt bolltempo när man istället kan använda sina snabba ytterkanter. Ett genomgående tema under sommaren har just varit sina anfallsvapen på kanterna. Idag fanns det många längre perioder av att bollen var kvar för länge på mitten.

 

The ice queen…

Mittbacken Johanna Andersson har varit en av HIF:s bästa spelare såhär långt. Ibland känns bollen lika trygg som ett spädbarn i spjälsängen vid hennes fötter. Idag sattes hon flera gånger under press av motståndare men hon stod aldrig, aldrig för någon nervositet eller orolighet. Istället stod hon gång på gång för ett lugn med sina kroppsfinter innan hon snabbt satte igång spelet med en bra pass. HIF har ett extremt bra mittlås där bak.

 

Expect the unexpected…

Ebba Manglind kom in som högerback och gav en positiv injektion mer eller mindre direkt. Drev boll, fin teknik och tog flera fina initiativ framåt i banan. Ibland behövs det spelare i HIF som bryter mönstret och vågar göra det oväntade, som står för ett ryck, en fint eller passning som tar motståndarna lite på sängen. Det står Ebba Manglind allt som oftast för. Det gjorde hon i onsdags som innermitfältare och idag som högerback.

 

Progress guaranteed

Känslan med 19-åringen Rebecka Winroth är att hon blir bättre för varje match som går. I onsdags spelade hon från start och gjorde en bra insats även fast hon inte lyckades med allt. Det är en finurlig spelare som har en fin grundteknik och spelförståelse. Idag kom hon in från bänken och ställde genast frågor till sin motståndare. Vågar utmana, fint klipp i steget och har dessutom spelintelligensen nog för att se det finns andra spelare som har bättre läge än hon själv. Ung spelare som det finns mycket potential i och är en del i det framtidsprojekt som HIF nu lanserat. Det känns rätt gott faktiskt.

 

Supersonic…

Det händer något när Maya Waltersson kommer in på planen. Väldigt snabb, teknisk och jobbig för motståndarna att hantera. Kom in som vänsterytter idag vilket är en position som hon spelat på tidigare även fast jag personligen kan tycka att hon borde satts på topp med tanke på hennes speed. Den rollen fick hon i Onsdags och gjorde då två mål, något som var i underkant med tanke på antalet chanser hon fick. Ibland stannar spelet upp för mycket när en förvisso spelintelligent men långsammare Mia Westerblad får bollen. Det är synd då jag kan tycka att man kan få ut mer av Mias spelintelligens och förmåga att hålla ifrån sin motståndare i en “Van Den Hurk-roll” bakom en snabb Maya Waltersson.

 

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*