Thörn: Anteckningar efter dagens U-21 match.

HIF spelade under onsdagen 2-2 i U21-Allsvenskan Södra mot Landskrona Bois. Det här tar jag med mig:

 

  • Blekt, HIF. Blekt.

Det här var inte godkänt. Man hade väldigt svårt att skapa etablerade anfall. Spelidén var väldigt suddig och svår att tyda. Det största hotet man hade var Casper Widells fina långa bollar framåt och en del initiativ av Dennis Olsson. Bois fick gång på gång ställa om och man gjorde det bra. För ett lag som har ambitioner på att Etablera sig i som ett topplag i Allsvenskan är det direkt oroande att man inte spelar bättre mot en nykomling i Superettans reserver, när man har såpass många spelare som anses vara “Nära” startelvan som spelar.

 

  • Lucas Larsens fina form håller i sig. 

18-åringen Lucas Larsen fortsätter att leverera. Idag var han helt klart HIF:s bästa spelare i ett HIF som hade många spelare som är betydligt mer etablerade i A-truppen. Han vann mycket boll, kämpade, slet och var en stor tygghet i rollen som högerback. Visserligen bjöd han inte på så mycket i offensiven men stod trots det för en väldigt bra insats.

 

  • HIF:s trubbiga anfallare.

Alahji Gero och Noel Mbo är de två spelare i HIF-truppen som flest ifrågasätter och efter dagens insats lär frågorna bara bli ännu fler. De är enormt trubbiga. Det händer väldigt lite, de rör sig väldigt långsamt och man får defintivt inte intrycket att de bidrar med något speciellt ute på planen. Då blir det också väldigt svårt att vinna matcher eller för den delen komma närmre startelvan.

200927 Helsingborgs Max Svensson deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Östersund den 27 september 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0075
  • Anonyma Max Svensson.

Man hade ju tänkt sig att nu när Max Svensson blivit av med sin plats i startelvan att han var full med energi inför en match där han kan visa hur mycket talang som faktiskt finns hos honom. Det blev väldigt lite av den varan. Max Svensson var matchen igenom initiativfattig, energilös och anonym. Synd. Snart måste det nog hända något annars handlar inte debatten om Viktor Lundberg VS Max Svensson utan Viktor Lundberg VS Dennis Olsson.

 

  • Viktiga minuter för Assad Al Hamlawi. 

Assad Al Hamlawi gjorde inget större intryck under dagens match men för honom handlade inte om att visa stordåd direkt utan att komma in i matchtempo. Han fick runt 65 minuter och började andra halvlek som anfallare. Han har en fin teknik och visade ett par gånger initiativ men överlag som sagt ingen stor insats.

 

  • Skadan på Jakob Voelkerling Persson kan tunna ut HIF:s bredd. 

Utan att veta allvaret i skadan som Jakob Voelkerling Persson ådrog sig är det en olycklig sådan. Visst, det finns mycket alternativ för Jörgen Lennartsson bland HIF:s Mittbackar men på de sittande mittfältsrollerna blev läget nu ännu mer tunnt. Oroväckande då Victor Göransson fortsatt är borta med sin hjärnskakning. Man kan givetvis snurra och vrida på sin mittfältstriangel lite hur man vill, men skadan är ändå olycklig.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*