Tävling – Mitrebollen

Tippa målskytten vinn en Mitre-boll! Vem gör HIF:s första allsvenska mål 2012? Och vem svarar för framspelningen? Svara rätt på de här frågorna så kan du vinna en egen fotboll.

Bollen i fråga kommer från det klassiska fotbollsföretaget Mitre som nu gjort come-back i Sverige. Företaget har anor sedan 1817 då företaget grundades i Huddersfield, England. Bollmärket var stort även i Sverige på 1970-1980-talen men försvann i princip på 1990-talet.

2008 kom det tillbaka till Skandinavien och nådde en explosionsartad utveckling i Danmark. I vårt grannland har företaget nu kontrakt med 120 klubbar. Man har också startat i Norge och finns sedan ungefär ett år i Sverige.

Det är skåningen Freddie Holmgren som är Mitres svenske representant. Han har själv en fotbollsbakgrund som målvakt från Bjärred, där han spelade tillsammans med Daniel Andersson. Han ansågs väldigt lovande och stod på gränsen till pojklandslaget. Därefter hamnade han i Landskrona BoIS. Men Freddie blev aldrig så lång som krävs av dagens fotbollsmålvakter så då avbröt han karriären och började ägna sig åt fotboll på ett annat plan.

Nu försöker han, som representant för Mitre, ta upp kampen mot jättarna Adidas, Nike och de andra.

Nyligen fick han beskedet att företaget får bli leverantör till världens största turnering i beachfotboll som avgörs i Åhus i sommar.

Freddie och företaget arbetar intensivt med att locka andra svenska klubbar att använda den Mitre-bollen, som för närvarande används i exempelvis Carling Cup i England.

Fakta om bollen du kan vinna: Det är Mitres Ultimax, en legendarisk microfiberboll som var den första som noterade för en hastighet över 100 miles per hour.

 

Maila ditt svar till kontakt@alltomhif.se  senast kl 12.00 den 8/4 2012.

Vi drar en vinnare bland de rätta svaren.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*