Tankar om Fotbollsgalan 2011

Återigen så blir det bevisat att landslagsstatusen blir mer prisad än den faktiska prestationen och det är tyvärr det som väger tyngst så här cirka 40 minuter efter Fotbollsgalans slut.

Fotbollsgalan 2011 skulle bli ytterligare en hyllning till Mästarnas Mästare – Helsingborgs IF. De individuella priserna till mästarna skulle påvisa ännu en gång för det svenska folket att HIF är överlägset på alla plan. Och visst föll det väl ut, nästan hela tiden.

Det började med att Conny Karlsson fick (tillsammans med en kompis från förr) mottaga priset som årets tränare och det var väl ingen som tvivlade på det? Conny har, givetvis tillsammans med de andra tränarna i staben, gjort ett fantastiskt jobb och det finns det många kvitton på. Inte minst den där trippeln som gjort HIF historiska.

Sen blev May Mahlangu utsedd till årets Allsvenska spelare, inget att bråka om egentligen och jag kan tänka mig att det varit jämnt skägg mellan honom och Pär Hansson. May är verkligen värdig ett pris som det efter sina många närmast fantastiska insatser under året.

Men på tal om Pär Hansson… Han var nominerad till ett pris mer än årets Allsvenska spelare nämligen årets målvakt. Det är här jag blir närmast irriterad och otroligt besviken på juryn som utser vinnarna. Att inte ge Pär Hansson priset som årets målvakt är inte bara ett konstigt beslut utan närmast befängt. Har juryn ens sett Pär Hansson spela? Jag betvivlar det starkt. Kollegan Ymer skrev så här för en dryg vecka sedan “Vinner inte Pär Hansson det priset så kommer åtminstone jag ställa mig frågande till juryns trovärdighet” och jag kan inte mer än hålla med. Pär Hansson har hållit otroligt högklass och det enda Isaksson har (och då menar jag verkligen det enda) som inte Pär har är en etta på sin landslagströja. Landslagssituationen är således mer prisvärd än den faktiska prestationen på planen. Nej, detta gör att jag tappar tron lite grand.

Samtidigt är det väl inget att vara bitter för. Pär Hansson blev utnämnd till Årets HIF:are och har fått lyfta tre pokaler i år, det slår i alla fall högre i min bok. De andra priserna är väl knappt nödvändiga att kommentera, utöver att inte ge Pär priset så var det ont om skrällar på galan. Den största skrällen var kanske trots allt att Zlatan var där?

3 kommentarer

 1. Kan inte mer än hålla med! när jag läste om detta på fotbollskanalen att Isaksson blivit årets målvakt så blev jag riktigt häpen. kunde detta verkligen vara sant? Pär Hansson som har varit i särklass Sveriges BÄSTA MÅLVAKT den här säsongen. Landslagsstatusen väger tyvärr tyngre och det fick vi bevisat här i dag. Lider med Pär all heder åt honom! Han ska känna att han är bättre än Isaksson alla dagar i veckan även om han inte fick priset! Juryn verkar inte gilla vårt rö blå lag. Stort grattis till May som har gjort en sjukt grym säsong och hoppas innerligt att han stannar även nästa år trots intresset från utlandet!

  HIF i alla väder <3

 2. Varenda bransch försöker fira och upphöja sig själva med töntiga galor. Raseriet har mattats något, men Fotbollsgalan är och förblir patetisk pseudo. Finns ingen anledning att hetsa upp sig för någonting som sker/inte sker där.
  Det kan möjligen finnas mening med att premiera bland sånt som inte kan mätas och avgöras i absoluta tal; film, teater och annat nöje.
  Vad gäller fotboll och annan idrott har vi redan resultat som berättar allt.

  Gerndt med ny dam och rödblå halsduk – inte helt otrogen.

 3. Nä, där blev man lite överraskad att Gerndt kom uppsnoffsad på det sättet, kanske hans sätt att hålla kontakten med Jeppe varm om nu Gerndt skulle bli “iskall” och hamna i nye tränarens frysbox…

  Flera spelare som kommit tillbaka för att boosta självförtroendet via en sväng i Allsvenskan innan de sen är redo för en ny sväng ute i Europa, så varför inte?

  Sen ang. galan & priser så var det en genrell feghet: att Mellberg återigen blev bäste back var ju bara så trist precis som Zlatan fick Guldbollen – visst har Zlatan varit bra i klubben men inte med landslaget för då borde Källström legat bättre till som inte bara varit bra i landslaget utan också glänst i sitt klubblag – så m.a.o. ingen konsekvens då Isaksson varit tvärtom båda dessa två (bra i landslaget men ingen större hit i klubben) så förutom fegheten rent lotteri om Pär fått det – men Pär vet sitt värde ändå så inget att hänga upp sig på: killen som kom från Vejbyslätt är numera Nummer 1!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*