T minus 32

Nedräkningen har startat på allvar. 32 dagar kvar till HIF’s premiär borta mot Mjällby och vi noterar att…

… HIF jagar spelare i Costa Rica.
– Får mig osökt att tänka på Hernan Medford, mannen som sänkte Olle Nordins grabbar under VM-90 i Italien. Klart vi ska ha back-up när(?) Jönsson och Gerndt försvinner, men vi vet ju hur svårt det kan vara för spelare med helt annan fotbollskultur att acklimatisera sig. Rätt eller fel att hämta spelare utifrån?

…HIF möter Trelleborg idag.
– Matchen spelas en onsdag på Ymo…Köp…ehh? Vall… Näe, efter mycket om och men så slutade det med att matchen ska spelas på Köpinge IP, inget annat. Och tid för kick-off? Jo klockan 15:00.
Spontant känns det som att klubbarna förväntar sig att det inte finns intresse från folk  för att se sitt lag spela? Jag kan inte se något annat skäl då man verkar anstränga sig för att lägga matcherna på tider och platser som ingen har en möjlighet att närvara på?
Det komiska är dock att Trelleborg tar betalt, (må så var endast 20 kronor). Humor!

…HIF bedriver osportslig utgallring bland de unga spelarna.
– Må så vara att det kan tyckas vara både mobbing och elitism. Men jag som förälder har ju ett ganska stort ansvar i detta då jag placerar mitt barn i en verksamhet som har en ganska uttalad verksamhet som skvallrar om elittänk och elitsatsning. Personligen tycker jag det är rätt med elitsatsning men fel med att låta barn fara illa. Vems ansvar är detta?

…Marcus Bergholtz tagit upp striden.
– Förra säsongen satt han mest på bänken hos HIF och sedermera utlånad till Ängelholm. Men i år verkar Bergholtz på allvar tagit upp striden om en plats i startelvan. Jag har tidigare sett Marcus som en innermittfältare (och där har det varit mycket stor konkurrens), nu drillas han in i rollen som yttermittfältare dessutom. Detta kommer göra att hans chanser definitivt ökar om att få chans till speltid under säsong 2011. Och vi vet ju vilken teknik herr Bergholtz besitter!

…IFK Göteborg kommer rosa markanden på bortaplan.
– Jag vet egentligen inte vad jag ska säga…hur tänkte dom? Blåvitt kommer alltså spela med rosa tröjor på bortaplan. Och så sitter de där uppe och kallar Stockholm för “Fjollträsk”? Kan det vara så att Sportbladet går in och sponsrar trörjorna…

…Ymer & Experten analyserar Allsvenskan 2011.
– Även inför denna säsong kommer vi att analysera lagen och komma med vårt tips för sluplaceringarna. Och handen på hjärtat, vi hade ju bra koll redan förra säsongen…

Slutligen…

…så glömmer ni inte att det är årsmöte imorgon!

…så glömmer ni inte att det är Kick-Off den 17 mars!

1 kommentar

  1. Inte bara att de har svårt att enas vart matchen ska spelas så har HIF därtill bestämt sig sen förra säsongen (verkar det som) att dessa försäsongsdrabbningar är av TOTALT ointresse för fansen då HIF verkar göra allt för att lägga dom på bortaplan och gärna så obskyra spelplatser som möjligt!!

    Men jag hittade dit precis som till Sannarps IP (där kostade besöket 60 spänn) men så var det ju helg och betydligt mer folk än på Köpinge IP…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*