Syrianska…så här långt!

Superettan vänder och det är dags för andra mötet med Syrianska från Södertälje. Vårt HIF hittar vi, i dagsläget, på en kvalplats men hur har det gått för lördagens motståndare?

Om vi nu hittar HIF på en kvalplats så gäller faktiskt detsamma för Syrianska men i deras fall handlar det om ett negativt kval dvs för att hålla sig kvar i Superettan.
Klubben ligger på en mindre smickrande 13:e plats och lär få slåss för en fortsatt Superettan-status under resten av säsongen.

 

Med fyra ynka segrar (av 15 möjliga) så är det kanske inte konstigt att laget håller till i botten. Ett varningens finger bör dock höjas då laget, emellanåt, bjuder på riktigt fin fotboll vilket bla innebär poäng mot lag som Trelleborg och Varberg. Dock har man rasat rejält på slutet med storförlusten senast, mot Värnamo (1-5), i färskt minne.

När Syrianska besökte Olympia i våras hade de inte så mycket sätta emot hemmalaget. Redan efter två minuter gjorde Monday Samuel 1-0 och, trots kvittering, spädde Max Svensson och Surprise på målskyttet och fastställde slutresultatet till 3-1. Här kan ni läsa mer om den matchen.

 

Till klubbens egen hemsida summerade tränaren, Sharbel Touma, själv vårsäsongen så här:

– Väldigt blandade känslor med tanke på att vi inte är nöjda med resultaten. Vi kunde helt klart ha tagit fler poäng och vi har suttit här många gånger och sagt att vi spelar fantastiskt, men i slutändan gäller det att du plockar poäng. Tyvärr har vi haft problem med kontinuiteten i laget med flera skador och avstängningar, inte minst på Genc och Wernersson som är två nyckelspelare för oss. Vi tappade dem under viktiga matcher och det är två oersättliga spelare som är bland Superettans bästa på sina positioner. När man drabbas av många skador påverkar det spelidén, men jag tycker ändå vi gjort det bra.

Spelmässigt är jag nöjd med de flesta matcherna, men vi måste bli effektivare och få utdelning av vårt spel. Samtidigt har vi släppt in billiga mål, något man blir straffad på och vi hade önskat minst 5-6 poäng till och då hade läget varit annorlunda. Det är små marginaler i fotbollen och vi vet att tabellen är jämn, det skiljer få poäng och vi vet att vi kan klättra 5 placeringar om vi vinner några matcher. Det viktigaste i nuläget är att gruppen är medvetna om läget och att vi genom det bygger en stark känsla i truppen eftersom en tuff höst väntar.

Syrianska FC bekräftade i veckan att klubben nått ett avtal med AIK om att låna Rickson Mansiamina under resten av säsongen. 20-åringen, som kan spela som ytter och som forward, har under våren varit utlånad till GAIS.
Utöver detta har man förstärkt med en del ytterligare spelare men får svårt att ersätta de två försvararna Victor Wernersson (Vejle) och Abdel Diarra (Beerschot) som försvunnit i sommar.

Avspark klockan 16 på Södertälje Arena på lördag.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*