Supporterkollen – Trelleborgs FF

Då var det derbydax igen och denna gång är det ett besök på Vångavallen som ska göras. Allt Om HIF har pratat med Johan Lindwall som bland annat tycker Trelleborg förtjänade poäng senast lagen möttes och han tycker Trelleborg egentligen är bättre än i fjol.

Johan Lindwall är ordförande i True Blues och han har fått se sitt TFF göra en ganska mycket sämre säsong i år än i fjol, men TFF är bättre än vad alla tror om man ska lyssna på Johan.

Jag tycker TFF egentligen är bättre än vad tabellen visar, man har haft oflyt med resultat, och sett över hela året är det något som inte stämmer.

– Man har i stort sett samma trupp som förra året då man blev 5:a, Drugge och Fuxberg saknas, men där de båda ersättarna (Pode och Demir) gjort det bättre än vad Drugge gjorde. Pode har om jag inte har fel, gjort fler poäng redan än vad Drugge gjorde under hela 2010! Dock släpper man in för enkla mål, sett över hela säsongen. Vilket är onödigt. Men klubben klara detta och klara sig kvar i allsvenskan, utan kval.

Många HIF:are minns det förra mötet med glädje, 7-3 på Olympia är ett resultat som sticker ut. Men Johan tycker att TFF borde fått poäng med sig och det är inte främst resultatet han tänker på när han minns matchen.

– Vad jag minns så direkt är egentligen “det luktar tång” ramsan. Inte för att den var ny, utan för att vi körde den för att det var kul. Övrigt är det väl inte så mycket att komma ihåg. TFF var lite lama, och släppte återigen enkla mål. Gerndt gjorde ett snyggt från vänsterkanten, sett från borta-“fållan” (således HIF:s höger sida).

– Rent spontant kan man ju säga att vi ska egentligen ha poäng i den matchen. Åker man till Olympia och gör 3 mål, då ska man ha poäng så är det!

TFF borta brukar alltid vara svårt, Johan gör ett försök att reda ut varför det är just så.

– Framför allt är det väl en kombination av en mängd olika faktorer. Vångavallen är inte allsvenskans mest inspirerande arena, dålig akustik, blåser rakt igenom och så vidare. Redan där tappar motståndare väl i fokus. Detta i samband med ev. underskattning och att TFF känner sig starka hemma och det självförtroende det innebär.

TFF har under säsongen brottats med en del problem, framförallt har deras publiknivå och antalet skador varit i fokus. Men klubben kan vara på väg mot ljusare tider.

– Ja det hoppas jag verkligen. Skadeproblemen bygger väl allra mest på att TFF värvar skadebenägna spelare och att dessa spelare sen tränar för hårt. Publiken är en svår fråga. TFF hade inte mer folk i höstas när man blev 5:a än än på våren när man låg sist. Det är ungefär samma antal personer som bryr sig, plus minus några såklart. Svaret på denna frågan är nog att det är många som konstigt nog inte bryr sig, eller som inte orkar. Och att det är för många som håller på laget i väst (MFF).

Och om vi ska fokusera på matchen på fredag, så tror Johan att det kan bli seger för hemmalaget.

– Förhoppningsvis inleder TFF piggt och gör 1 mål i början för att få lite extra självförtroende. Matchen slutar väl 3-1 hoppas jag. HIF har ett tajtare spelschema med europamatcher osv, än vad TFF har och de har väl tappat lite även om man tar sina poäng! Dock så vet man aldrig var man har TFF. 

5 kommentarer

 1. “Åker man till Olympia och gör 3 mål, då ska man ha poäng så är det!”

  Kanske det ihåligaste och mest ensidiga arguement jag läst på den här sidan. Jag hävdar följande: Släpper man in fler mål än man gör ska man inte ha poäng.

  För övrigt är det intressant att de flesta supporters som intervjuas i detta inslag är optimister och nästan alltid tippar seger för sitt lag. Naiva människor 🙂

 2. Jo, fast han har en poäng. Gör man tre mål på bortaplan får man i 9 fall av 10 med sig minst en poäng. Det är inte i alla matchen man släpper in 7 mål.

 3. Johan har rätt. 3 mål på bortaplan är nästan garanterat lika med poäng. Samtidigt….gör man 7 mål hemma, ja då SKA man vinna. Så är det bara. Och denna “sanning” är starkare än den förra och därmed fick HIF 3 och TFF noll poäng. Men kul match att se var det(iaf för oss HIF:are).

 4. Apropå “TFF bättre i år” så kanske det snarare är så att laget överpresterade förra säsongen och visar sitt rätta jag nu?

  Att dra några slutsatser från mötet på Olympia känns inte så menningsfullt, kort sagt bägge lagen bjöd på flera av målen men gör ett lag fler än det andra är det bättre helt enkelt!

  Mer intressant att minnas tillbaka till mars månad & träningsmatchen mot TFF eller derbyt på Vångavallen för 3 år sedan då vi hade matchen “som i en liten ask” med ledningen 2-0 men då & precis som i första halvleken i mars, lät HIF få TFF tid för att sätta bollar på Jensen i djupled och där är han svårtstoppad och oftast ytterst faligt när läge uppstår – så pressa högt med hela laget så är TFF tämligen ofarliga om de inte får många hörnor med sig vill det säga, men vi har ju Baffo, Larsson & Holgersson innan sista utposten Pär så känns OK…

  Sen att bortasupportrarna “alltid är positiva” är väl inte så märkligt? Hur skoj skulle det vara om man hela tiden måste vara realist, skruva ner förväntningarna och knappast åka på några bortamatcher då man “ändå vet hur det ska gå”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*