Supporterkollen – Kalmar FF

Så väntas det besök från serietvåan Kalmar. Ett lag som de senaste matcherna har satt försvarsspelet och hittat rätt i omställningarna och just det tror Andreas Zander är viktigt att Kalmar fortsätter med för att förlänga HIF:s förlustrad.

Andreas Zander är ordförande i Kalmar FF Supporterunion och när Allt Om HIF pratade med honom under onsdagen lät han väldigt nöjd med sitt Kalmar FF som överraskande parkerar på en andra plats.

– Det har gått över alla förväntan. Detta trots att försäsongen präglades av mycket skador. Ingen trodde att vi skulle ligga så högt upp i vintras.

– I år har framförallt vår högerback nummer 23 Mattias Johansson stuckit ut. Han har tagit enorma kliva och han har växt till en av våra nyckelspelare. Mattias är en av Sveriges mest lovande talanger.

Samtidigt som HIF inkasserade sin första förlust så har det gått väldigt bra för Kalmar som gjort bra matcher nu senast mot både Häcken och Örebro. Och det är framförallt spelet mot Häcken Andreas vill se att Kalmar bygger vidare på.

– Det är bara att köra vidare på det vi har presterat nu under de två senaste matcherna. Framförallt mot Häcken satt både försvarsspelet och omställningsspelet väldigt bra.

Som nämndes ovan ligger Kalmar på en andra plats, bara ett poäng efter HIF, inför omgång nummer nio. Frågan är dock om Kalmar är ett lag som kan vara med att slåss om ett guld till hösten.

– Om du hade frågat mig i vintras hade jag antagligen skrattat åt dig, men ingenting är omöjligt. Om vi får igenom ett par bra värvningar till sommaren och allting studsar vår väg kan vi mycket väl vara med där och skugga topplagen.

Det har pratats en del om spelschemat under senare tid, det har bland annat klagats på att HIF hade mindre antal dagars vila än AIK och detsamma gäller nu mot Kalmar. Detta är något Andreas tycker jämnar ut sig men framförallt att det inte spelar någon roll.

– Det är bullshit, det spelar ingen roll. Det är ändå elitidrottsmän vi pratar om och de tränar varje dag. Sen handlar det lite om trender och så också, har man en bra trend tycker man det är bra med mycket matcher. Sen vet jag hur snacket blir i mellan supportrar, men jag tror det jämnar ut sig i slutändan.

Den som förväntar sig en stor uppslutning av Kalmar anhängare på fredag tror antagligen fel, detta då intresset inte är så högt för matchen uppe i Kalmar. Men några kommer att sluta upp.

– Det anordnas inga bussresor eller liknande, intresset var helt enkelt för lågt. Däremot är det nog ganska många som tar sig ner på egen hand och spenderar hela helgen i Skåne eller Danmark. Sen vet jag om att det finns en del KFF:are nere i Skåne som säkerligen tar sig till matchen också.

Sedvanligt bad jag efter matchresultatet och det satt ganska långt inne denna gång.

– Bra fråga… Det är svårt att säga, men 0-0 känns bra.

1 kommentar

  1. Ska bli intressant det här med fredagsmatch – inte helt övertygad om att det är en bra speldag (finns det någon veckodag man inte testa i och med denna dag??) då många barnfamiljer föredrar hemmamys i TV-soffan befarar jag samt många kanske hänger med på after-work som inte alltid slutar runt 19-snåret…

    Visst kan KFF hänga med hela vägen i guldstriden – så jämn är Allsvenskan även om HIF & MFF var i en egen liga förra året så tror jag det var en tilfällighet men vill herr Zander se sitt lag där så krävs nog mer än bara leva på omställningar då han betonar hur bra det funkat (just med omställningsspelet) men man måste ju också kunna föra matcher ibland…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*