Supporterkollen – Åtvidaberg

Glädjen från i måndags börjar sakta sjunka in och fokuseringen på nästa match har börjat. På söndag gästar Åtvidabergs FF Olympia och vi har varit i kontakt med Kopparslagarnas ordförande Almer Ljutika för att kolla av inför matchen.

Kopparslagarna är en liten supporterförening, endast ett 90-tal medlemmar, som varit verksam sedan 2003. Till matchen på söndag anordnas det resor ner från Åtvidaberg för de supportrar som vill stötta sitt lag på plats..

– Det kommer inte att gå någon ”storbuss” utan det kommer en del bilar och minibussar. Jag tippar att vi blir ett 30-tal. De som kommer till Helsingborg kommer att ge laget fullt stöd, sen får vi se hur långt det räcker.

I våras vann HIF med klara s 3-0. En upprepning av det är nästan ett måste för att det där eftertraktade guldet ska komma till Helsingborg.

– Jag förväntar mig att HIF kommer att jaga mål från första början, med tanke på att laget har chansen till guld. Jag förväntar mig att Åtvidaberg backar hem och försöker spela på mycket kontringar. Det som talar lite för Åtvidaberg är att HIF kanske kommer att underskatta oss.

Samtidigt som HIF slåss om guldet är Åtvidaberg mitt uppe i en kamp om att hålla sig kvar i Allsvenskan. Inför kommande omgång ligger de på kvalplats och slåss med lag som AIK och Gefle.

– Det som talar för Åtvidaberg är att laget har varit mer eller mindre avhängt i botten, men ÅFF har tagit sig samman och verkligen kommit igen. Vi har ett bra grundspel och killarna är nu mer trygga med spelsystemet.

Framförallt två spelare i Åtvidaberg har varit vassa offensivt sett, Oscar Möller och Paulus Roiha  är två spelare som HIF lär behöva se upp för.

– Gör man  12 mål så är det klart att dessa två är otroligt viktiga för laget. Oscar Möller med sin fysik och otroliga vilja kan ställa till problem för vilket försvar som helst. Roihas djupledsspel betyder också mycket då vi försöker spela snabbt, när vi får chansen till det.

Båda lagen är i behov av en seger och om man ska tro Almer så blir det en jämn match.

Jag tror att vi kan ta en poäng, man måste ju tro på sitt lag, även om det realistiskt sett blir svårt. Jag tippar 1-1.

2 kommentarer

  1. brr, börjar bli mer och mer övertygad om att Åtvid tar poäng, känns som en klassisk HIF grej att tappa poäng i den här typen av matcher, tyvärr

  2. Tycker inte att du ska vara rädd. Ett taggat HIF med vind i sitt segel kan slå alla lag. Det visade dem i måndags om inget annat! Jag tror att denna typen av match, där de vet om att båda lag måste vinna, är en match som passar årets upplaga av HIF alldeles utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*