Supporterkollen – AIK

Så är det åter dags för Allsvensk fotboll för HIF. Efter cupsegern mot BoIS  väntar ett möte med AIK på Råsunda i Stockholm. Inför matchen har AOH varit i kontakt med Danne Wilhelmsson, ordförande i Black Army, som tror på en jämn och fysisk match.

Danne Wilhelmsson  är nöjd med AIK:s inledning på säsongen.

– Självklart är jag nöjd, men som AIK:are vill man alltid vinna allt. Tyvärr gjorde laget ingen succéinsats mot Häcken borta senast, och i dagsläget förlorade vi även på pappret nere i Södertälje.

Veckan som har gått har varit tung för AIK och dess supportrar. I Svenska Cupen fick de ett respass av Åtvidaberg och som nämndes ovan blev Syrianska tilldelad segern i matchen mellan Syrianska och AIK för ett tag sedan.

– Att inte ställa det bästa laget på plan i cupen är för mig jättemärkligt. Det räcker med att vinna 4-5 matcher så är man ute i Europa. Fördelen, om det nu finns en sådan med att åka ur cupen, är att vi kan fokusera till 100% på Allsvenskan. Du har rätt i att det har varit en riktigt tung vecka, men när det gäller AIK så är man luttrad. Alla hatar oss – vad fan gör det?

I årets AIK är det framförallt två stycken spelare som har stuckit ut enligt Danne och han berömmer även klubbens scoutingverksamhet.

– Alexander Milosevic, den unge backen. Han har antagit rollen som en riktig storback och kommer förmodligen inte att bli långvarig i Sverige. Ibrahim “Teteh” Bangura är ett annat bevis på hur bra scoutingverksamhet vi nu äntligen har i AIK.

Matcherna mellan AIK och HIF är alltid tungviktsmöten och det är allt som oftast ett toppmöte, så även denna gång och det förväntas bli en jämn match på måndag.

– Jag förväntar mig en välspelad och relativt fysisk match. HIF är ett riktigt bra lag, men hemma på Råsunda är det absolut inte lätt att ta poäng mot AIK.

Mot BoIS i torsdags vaknade Alexander Gerndt till och svarade för två mål och en assist och vi vet alla hur bra han kan vara när han är på spelhumör. Danne tror dock inte att det är Alexander som blir det största hotet.

– Vi har två riktigt bra mittbackar i Milosevic och Backman, Gerndt blir ingen match för dem. Kantspringarna i HIF tror jag blir ett större problem, men det återstår att se.

Slutligen så får Danne i uppgift att tippa matchen.

– Jag skulle så här på förhand tippa ett kryss, men förhoppningsvis kan AIK:s fina defensiv hålla ställningarna mot HIF, samtidigt som Gnaget trycker in en balja.

2 kommentarer

  1. Låt AIK-backarna lägga all fokus på Gerndt så blir det mer yta för Rasmus, Rachid, Sudden & andra offensiva krafter i HIF…

  2. @Fredrik Forever Red & Blue:
    Kunde inte sagt det bättre och då kommer det att bli fler baljor bakom Turina istället för bakom Per. Håller tummarna att det fortfarande står en nolla i tredje kolumen efter denna matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*