Supporterkollen – Gefle IF

HIF har imponerat, Gefle har förvånat experterna och på måndag blir det seger med 3-1 till de ljusblå, i alla fall om man får tro Skyblues ordförande Eric Stefansson.

Den Allsvenska säsongen närmar sig sitt slut och för många av oss ligger fokus på måndagen den 23 oktober då det är guldfest. Men först ska en match mot Gefle spelas och så här sammanfattar Erick Stefansson Gefles säsong.

Gefle har som vanligt förvånat de så kallade experterna, känslan efter fjolårets avslutning var ändå att vi skulle vara starkare i år. Men helt klart så är säsongen väl godkänd något annat vore dumt att säga.

Eric får möjligheten att nämna ett plus och ett minus med säsongen, Mikael Dahlberg och Olof Mård blir de utvalda.

Mikael Dahlberg är helt klart den som har klivit fram och överraskat mest. Han leder Gefles interna med tio gjorda mål, och har äntligen fått utdelning efter allt hårt jobb. Det negativa ska vara att vi fick Olof Mård avstängd i tre matcher i helt fel läge av säsongen.

HIF har under året inte bara imponerat på sina egna supportrar utan har också imponerat på många som i vanliga fall sympatiserar med andra lag, så även på Eric.

Inför säsongen så var självklart HIF en guldkandidat för mig, men jag måste säga att jag imponeras av att ni lyckades trots ett flertal tunga spelarförluster under säsongen.  

Att Gefle är starka på sin plastmatta är inget som är nytt och frågar man Eric så kommer det att vara så även på måndag.

Både lagen spelar helt utan press. Helsingborg har inget att spela om förutom hedern medan Gefle spelar för en bättre slutplacering i tabellen och den moroten tror jag räcker för Gefle. Jag tror vi vinner med 3-1.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*