Inför Gefle – med P-O Ljung

Med seger i Supercupfinalen i våras. Följt av ett redan säkrat SM-guld och inom kort semifinal i svenska cupen på bortaplan mot Örebro. Helsingborgs IF har onekligen gett sig själv goda förutsättningar att ta hem trippeln i år.

Fyra matcher kvarstår dock innan drömmen kan bli verklighet.

Förra hemmamatchen mot IFK Norrköping blev dock en liten plump i protokollet. Matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering från gästerna.  Dessförinnan hade Mattias Lindström, på ny position i anfallet, såväl hunnit med att ge hemmalaget ledningen efter ett delikat avslut, samt bli utbytt i paus pga skada.

– Kul att se Lindström som målskytt i sin för dagen nya position, men en hel del nya konstellationer gjorde att det stundtals saknades lite finess i vårt anfallsspel.

– Det var lite tjurigt efter matchen.  Vi var många som var sugna på att vinna den matchen men tyvärr släppte vi istället till en kvittering.

Veckan som gått

– Med anledning av landslagsuppehållet så höll vi träningsledigt måndag-torsdag. Vi gjorde likadant förra gången det begav sig och mötte därefter Häcken i en match. Då tog det en bra stund för oss att komma tillbaka upp i tempo, så preliminärt hade vi denna gång egentligen tänkt att planera in en träningsmatch, för att undvika en upprepning. Men när nu serien redan är avgjord så tog vi ett gemensamt beslut om att skippa det denna gången.

Gefle borta

– Den absolut roligaste matchen – då den är näst på turordningen.

– Det är ett tufft motstånd som väntar och Pelle Olsson är en skicklig tränare. Även om deras spel över hela säsongen har varit någorlunda ojämnt, så har de i långa perioder gått obesegrade. Förvisso rasade de sedan ihop i ett par matcher, men nu känns det som om de åter är på rätt väg.

Inga problem med att hålla fokus?

– Alla vet att cupen är högprioriterad för vår del, men det gäller också att underhålla tempo och kvalitet. Det går ej att knäppa av och på likt en knapp bara, utan handlar om ett resultat som tillkommer från ett ihärdigt och repetitivt arbetssätt.

– Det gäller att vi är förberedda och mentalt laddade imorgon, annars blir det väldigt tufft. Nu kommer vi till strömvallen som mästare och det kommer att bli en nyttig läxa för oss inför kommande år. Det har visat sig vara väldigt svårt att uppnå samma resultat två år i rad. Och undantaget Djurgården kanske i början av 2000-talet, så pekar även historiken på det.

**

Från förra matchen saknas May Mahlangu och Erik Wahlstedt, som båda likt Gefles Yussif Chibsa, är avstängda. Att May Mahlangu är avstängd borde öppna för speltid för Sebastian Carlsén, men dessvärre saknas även han tillsammans med Erik Sundin, Mattias Lindström, Johan Eiswohld och Mohamad Ramadan, samtliga pga skador. Robin Book, Emil Åberg och Lucas Ohlander är nya i truppen.

Startelvan är inte helt självklar denna vecka, men vi ger oss trots allt på ett försök

Hansson

Andersson Baffo Holgersson Hanstveit

Skjelvik Gashi Thern Boaouzan

Alvaro Ohlander

Erik Sundin intervjuas av Gefle inför matchen.

Gefles tränare Pelle Olssons tankar inför matchen.

Yussif Chibsah uttalar sig inför matchen.

1 kommentar

  1. Synd Carlsén är borta för hade varit intressant och se honom i en hel match på “sin” plats, men då Simon sagt att han helst vill spela centralt så får han ju nu chansen att övertyga Conny om detta!

    Kan också bli intressant att se hur “den gamle & unge” funkar ihop på topp men försvaret känns säkert – dock synd att Danne inte får chansen i en match men kanske Conny spar han till en ev. final i Cupen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*