Supercupen 19 Mars

Den 19 Mars börjar säsong på allvar, då är det dags för de allsvenska mästarna och cupmästarna att drabbas samman. Och vilken höjdarmatch detta kan bli!

Supercupen är ett relativt nytt begrepp inom svensk fotboll. Cupen (som egentligen bara består av en final!) motsvarar den engelska Charity Shield och spelades för första gången 2007 i Sverige.

Till skillnad från till exempel Charity Shield, som spelas på nationalarenan Wembley, har de allsvenska mästarna fördel genom hemmaplan. Och vi kommer väl ihåg den första Supercupen som utspelades på Borås Arena mellan dåvarande mästarlaget Elfsborg och cupmästarna från 2006, Helsingborgs IF. Elfsborg vann med uddamålet 1-0 inför en ganska måttlig publiksiffra, 1240 personer.

IFK Göteborg är det laget som deltagit flest gånger, tre stycken. Vunnit en gång och förlorat två i rad, senast förra året mot AIK.

Nu är det alltså dags för ett riktigt skånederby i Supercupen och chans till att åter visa vem som är bäst i Skåne (Sverige). Matchen spelas på Swedbank i Malmö och går av stapeln den 19 Mars klockan 15:30.

Åk ner och stötta vårt HIF till ytterligare en titel!

2 kommentarer

 1. Absolut – behöver bara traska dit för egen maskin då jag bor i “fiendeland” sedan några år…

  Men stör mig på att Svenska Fotbollsförbundet inte från början vågat köra sin “kopiering” fullt ut och spelar denna final likt i alla andra länder på neutral bana – precis som i Cupfinalen förra året är det en helt klart osportslig fördel att som Bajen ha sin fanatiska publik med sig, hade finalen spelats på neutral mark hade HIF:s övertag visat sig betydligt snabbare och inte behövt bli onödigt spännande…

  Fast Lagrell & Co vågar ju inte tro på sin produkt utan väljer en (ensidig)populistisk lösning där ena laget får fördel av hemmaplanfavör men som i Boråsfallet & förra årets final i Stockholm gav inte detta direkt någon avkastning i höjd publiksiffra -:)

  Bättre att låta det ta sin tid med klassisk form på cupspel så klubbar, supportergrupper kan jobba långsiktigt för sälja in cupmatcherna & att media inte bara hänger upp sig på det negativa utan skriver om de positiva sidorna med Sv.Cupen: att t.ex. HIF 2 ggr fixat fram ett Cuptåg & att det är smidigaste vägen till både en titel & Europacupspel!!

 2. med tanke på att publiktrycket för ickesupportrar tycker jag det är bättre att man kör på ena lagets hemmaplan.
  Bäst rankat får hemmaplan i finalen. Annars kan det vara sämst rankat som har hemmafördel.

  Sen borde de köra med enhetligt pris. 75 för stå och 125 för sittplats (Cupfinalen) Supercupen kan vara billigare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*