Nye kaptenen ställde krav

– Det är förstås en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, men innan jag tackade ja frågade jag Conny om han ville att jag skulle ändra på mig i något avseende om jag fick uppdraget som lagkapten! Så kommenterar Pär Hansson sitt nya uppdrag.

Det är alltså målvakten Pär som blir HIF:s lagkapten i år. Frågan om han ville åta sig det kom första gången från coachen Conny Karlsson på träningslägret i Portugal. Och även om Pär blev både smickrad och glad ville han försäkra sig om att det inte skulle innebära att han behövde förändra sig som spelare eller människa.

– Conny försäkrade mig att det inte var aktuellt. Han och övriga ledarstaben tyckte att jag var rätt man för uppdraget som jag var. Och då var det självklart att tacka ja.

Sedan förankrades beslutet hos hela A-lagstruppen innan det blev offentligt.

– Det är klart att det följer ett visst ansvar med uppgiften och jag ska givetvis försöka leva upp till det, säger Pär. Samtidigt vet jag ju att vi har många informella ledare bland de rutinerade killarna i laget så det ska säkert gå bra.

– Ett problem kan ju vara att från min position som målvakt nå ut till spelarna på planen om vi behöver förändra något, men där vet jag att jag kommer att få hjälp av killarna.

Ett par ledargestalter har dock lämnat laget i år (Lantz och Ekstrand) och det innebär att flera yngre kommer in.

– Jo, det är duktiga killar som vi tappat och därför är det nu lite svårt att säga var vi står. Pressen kommer ju att bli större på oss i år efter den fina säsongen 2010. Jag hoppas dock att de unga, som Thern och de andra kan ta ett kliv till i år.

En av Pärs uppgifter blir förmodligen att lugna ner vissa temperamentsfulla utespelare, som exempelvis Rachid…

– Ja, han är ju en fantastisk lirare och det är klart att hans temperament kan vara både en tillgång och en belastning. Han gör ju större nytta på planen än när han är avstängd.

Pär gläds också åt att hans gamle mentor Daniel Andersson gör come-back i HIF som andremålvakt. Trots att Pär knep Daniels plats som förstemålvakt var det aldrig några hard feelings mellan de båda.

– Nej, tvärtom Daniel var kanonbra mot mig och jag lärde mig mycket av honom. Det är klart att han väl var besviken över att tappa sin plats i laget, men det var inget som han tog ut på mig. Daniel ställde verkligen upp som ett stöd för mig då.

– Han kommer att bli en stor tillgång och det är kul att ha honom tillbaka.

4 kommentarer

  1. Känns bra att beslut är taget i frågan men som Pär själv påpekar är det inte optimalt att ha en keeper som lagkapten, men han får väl lära sig skrika som Peter Schmeichel en gång i tiden så hans direktiv förs fram i banan – kanske det var språkförbistringar men May eller Gashi på sina positioner hade varit ett bra val tycker jag!!

  2. Ja, det är ju inte den första målvakten som blir tilldelad rollen. Men jag är övertygad om att Pär kan hantera den rollen med bravur. 😉

  3. Rachid temperament? ska väl stå gashi? Rachid var väl aldrig avstängd förra året? och där fanns inga tendenser till att han bråkade med andra osv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*