Stefan Schwarz ny i tränarstaben

En av Sveriges största fotbollsprofiler genom tiderna har beslutat sig för att ansluter till HIF:s tränarstab. Stefan Schwarz, 43 år, ska jobba med Conny Karlsson, Reine Almqvist och Sven Andersson med fokus på individuell spelarutveckling.

Stefan Schwarz har en gedigen fotbollsbakgrund med spel i Europas ligor bakom sig. Hans internationella karriär sträcker över fem olika länder. Han skördade stora framgångar med Arsenal i UEFA Cupen.

Enligt HIF:s strategi och för att driva HIF ytterligare steg framåt vill vi ta intryck från den internationella fotbollen, plus att vi vill ska bli ännu bättre på att utveckla den individuella spelaren och laget. Vi kan inte se något mer passande namn än Stefan för att bidra till detta! Hans internationella karriär och hans inställning talar sitt egna språk, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Jag kommer till en fantastiskt klubb med fina traditioner. En av de stora i Skandinavien. HIF har vunnit de senaste titlarna på väldigt fint sätt. Jag ser att HIF har ett väldigt fint lag och ungdomsavdelning med stora framtidsutsikter, säger Stefan Schwarz.

3 kommentarer

  1. Stefan Schwarz! Herregud! En av mina absoluta favoritspelare, Jag har svårt för att ta in det, det var verkligen överraskande. Schwarz kommer aldrig att ha några problem att ta plats i en hierarki men hur funkar Conny med den här lösningen? Spelarna i HIF är verkligen att gratulera till denna förebild och jag hoppas han är lika obarmhärtig som ledare. Ser riktigt intressant ut men det löser väl inte lagets anfallsproblem?

  2. Nä, just den offensiva biten lär väl inte Schwarz vara någon direktlösning för, skulle väl i så fall vara hans kontaktnät som kan hjälpa J.J. “vaska fram” något guldkorn som kan förstärka HIF:s trupp inför omstarten efter EM – men just hur Conny ser på det hela och hur deras relation i hierarkin kommer att funka känns som det kan bli allt mellan himmel & helvete. Jag är mer rädd för det senare alternativet då HIF:s ledning ser Schwarz som en långsiktig lösning (om än kort kontrakt) utifall snacket med Conny ang. hans framtid i klubben inte ger något – och just nu verkar ledningen & Conny inte ens prata om en datum för det snacket…

  3. Fredrik. Jag håller med dig och med lite distans till nyheten har det smugit sig in ett frågetecken hos mig och det handlar om att jag faktiskt inte riktigt begriper varför HIF gör denna förändring just nu? Ut med en beprövad och duktig HIF-lojal gestalt som P-O och in med ett namn utan tränarmerit, anknytning och särskilt med de fråtecken som finns omkring Connys framtid och som man valt att inte samspråka med inför denna förändring! Jag begriper det som sagt inte…och har en svag känsla av att Jesper och Paul börjar få lite för mycket egna idéer som innebär att manager-funktionen sätts ur spel? Kan det vara så?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*