P-O lämnar HIF!

Ja, ni som slutar vid normal tid (kl 16:00) har väl redan läst och noterat, den i mina ögon ganska oväntade rockaden från HIF – Per Ola Ljung lämnar HIF med omedelbar verkan!

Jag nåddes av följande meddelande i min e-post;

HIF har idag bestämt att klubben och assisterande tränaren Per-Ola Ljung kommer att gå skilda vägar. 

Per-Ola Ljung har verkat som tränare i HIF sedan 2007, först som tipselittränare och sedermera som assisterande tränare. Han har medverkat till klubbens stora framgångar under framförallt 2010-1011. 

HIFs ledning har bestämt sig för att göra en förändring i tränarstaben inför sommarens Champions League kvalspel och andra halvan av Allsvenskan för att skapa ny energi i laget. Förändringen är också en del i HIF:s långsiktiga strategi för fotbollsverksamheten. 
– P-O har varit en oerhört viktig bricka så här långt och är definitivt redo för nya utmaningar, men vi känner att vi behöver skapa ny energi i gruppen, säger sportchefen Jesper Jansson. 
– Det här har varit ett svårt beslut, men genom att agera nu får vi bättre förutsättningar att påverka framtiden redan nu”, fortsätter Jesper Jansson. 

HIF har bestämt sig för vilken strategi som gäller framöver. 
– Vi vill göra en rejäl satsning på att utveckla spelare, och vi är övertygade att det är den vägen vi måste gå för att ta nästa steg framåt, säger klubbdirektör Paul Myllenberg. 
– Vi har också genom åren utvecklat flera tränare, P-O är en av dem som nu är redo för ännu större uppgifter. 

HIF kommer senare i veckan meddela ersättare och hur tränarteamet ytterligare skall förstärkas. ”

***

Ja, vad säger man om det? Oväntat? Ja…det får jag lov att säga. Trodde tidigare att P-O var en framtidsman inom HIF’s tränar/ledarstab. Men, men…att något varit på gång, kan ju kanske förklara den plötsliga tystnaden från P-O jämtemot Allt Om HIF? (Men det är ju så klart bara spekulationer…)

Vad ska då P-O göra nu då?

Ja, HIF meddelar “P-O har varit en oerhört viktig bricka så här långt och är definitivt redo för nya utmaningar”.

Och vad kan vara en större utmaning (i svensk fotboll just nu) än att rädda kvar Örebro SK i Allsvenskan?

 

 

6 kommentarer

  1. Intressant! Om Conny lämnar så hade det varit naturligt att P-O tog över men nu kommer detta inte att ske och jag tolkar det hela att man inte kommer att förlänga med Conny utan välja en helt ny konstellation utifrån till nästa säsong. Snacket om energi känns långsökt och jag håller med Roland att det behövs ett antal nya spelare för att ro den här säsongen i hamn med tanke på alla utmaningar. Tycker nog att man offrar P-O och det beklagar jag. Hoppas bara inte att Rolle står där på tur!

  2. Väldigt oväntat och på ett sätt känns det lite desperat från ledningens sida att bara “göra något” för att det skrivs mycket i media & gnälls bland supportrar, för också jag trodde P-O var någon man verkligen satsade på då han varit med och utvecklat laget ihop med Conny, Reine, J.J och det är ett arbete som verkar ska ha påverkat lagen undertill också så de är inne i A-lagstänket tidigt (vad gäller spelstil) – Lycka till P-O vart du nu hamnar men för guds skull håll dig borta från plastmattan i Gnällbältet!!

  3. Läste i dagens HD, Svabs krönika, att Rolle inte är aktuell (Tack för det!) och att man ska lösa det internt… till att börja med men då förstår jag faktiskt inte att man säger hejdå till P-O? Klarar förresten Conny elitlicensen? Tycker nog det återigen är lite för dramatiskt för en klubb som bygger långsiktigt och som alltför ofta i historien haft svårigheter när det gäller tränarfrågan. Bara det faktum att inget gjorts angående Connys utgående kontrakt skickar dåliga signaler eller åtminstone skapar osäkerhet. Det kan vara så att P-O vill vidare, det vet jag inte men att hah skulle vilja just nu, mitt i säsongen, det håller jag för otroligt om han nu inte fått ett konkret erbjudande som han inte kan säga nej till. HIF har förlorat 3 riktigt bra ass tränare (Lennartsson, Gerhardsson o P-O) och suttit kvar med tränare man ofta behövt göra sig av med. Hoppas det löser sig på ett konstruktivt sätt denna gång!

  4. Kan P-O ha strävat efter att bli huvudtränare? HIF kände att det inte var önskvärt och därför petade bort honom?

    Måste finnas mer i denna historian…

  5. Det finns mer i denna historien. HIF har agerat amatörmässigt då det gäller information. Ingen klar orsak till P-O’s avsked.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*