Stefan: “Ett lag står inte och faller med en spelare”

Schwarz skickar en hälsning till alla de tillresta
supportrarna i Borås idag under dagens intervju.
Stödet behövs när HIF idag spelar en
“måste match” på Borås arena mot serieledande
Elfsborgs IF.

 

 

Hej Stefan, det var några dagar sen sist, du har hunnit med om att vara med i tv och lär bli mest ihågkommen för ”Skånes stolthet” kommentaren. Var det roligt att vara med i programmet? 

Ja absolut, vi hade väldigt roligt tillsammans Patrik och jag. Det är alltid roligt och ärofyllt att få lov att vara med i ett sådant program.

En rejäl uppvisning i mål produktion mot Kalmar och efter det har det svängt mycket kring laget – hur är stämningen nu?

Vi gjorde stundtals en mycket bra match mot Kalmar med ett bra passningsspel och mycket mål. Det var dock onödigt att vi släppte in dem i matchen vid bägge målen vi släppte in, men och andra sidan gör vi det bra genom att utöka ledningen i matchen direkt. Killarna ska vara stolta över sin insats men vi tränare får aldrig lov att bli nöjda, man kan alltid förbättra något till nästa match. När det gäller stämningen så är den på topp i truppen, antar du tänker på det som hände med Alfred men det var ingenting som låg i händerna hos HIF och ingenting någon av oss kunde påverka så det har inte påverkat oss direkt.

Men något bakslag måste det vara att tappa Alfred? Vad ska ni göra för att studsa tillbaka?

Det blir inget bakslag för laget att Alfred försvinner, ett lag står inte och faller på en spelare. Där är andra spelare i truppen som har gjort det bra innan och gör det bra nu som kan och kommer att kliva in och visa att de vill ta för sig. Som jag har sagt innan så ska alla spelare i truppen se sig som startspelare och alltid vara redo för att spela från start.

Att värva en anfallare som går rakt in i elvan mot Celtic är väl i dagsläget uteslutet, hur ser er kortsiktiga lösning ut, jag läste någonting om Bedoya som anfallare?

Bedoya är en spelare som kan spela på många positioner med sin löpstyrka och förmåga att sätta andra spelare i bra positioner. Det är möjligt att använda honom som anfallare, hur vi gör idag får vi se.

Ni förfogar över en del spelare som är mer vana och gladare för konstgräs, jag tänker framförallt på Bedoya, Accam och Nordmark, kommer dessa att matchas mot Elfsborg?

Vi har många duktiga fotbollsspelare som är slagkraftiga på konstgräset och kommer att göra det svårt för Elfsborg idag. När det gäller de spelare du nämner så kommer ni att få se någon/några av de från start.

De två nytillkomna spelarna, Accam och Bedoya, är båda väldigt spännande spelare och Nordmark är som vi vet en väldigt klok spelare och van vid konstgräset i Borås.

Tre poäng och ni är med i titelracet på allvar, hur redo känner ni er för matchen och uppgiften?  

Elfsborg är den viktigaste matchen just nu och det är allt fokus på dagens match, man måste ta en match i taget och förbereda sig enbart på den matchen som kommer. Vi känner oss 100 % förbereda för matchen och har gjort allt vi kan och analyserat klart motståndet, vi kan inte bli mer redo än vi är just nu.

När kommer ni att flyga över till Glasgow?

Så långt fram i tankarna är inte jag, det är allt krut och fokus på matchen idag, men oftast brukar det väl vara en dag innan så man får ett eller två pass på matcharenan också.

Slutligen, har du någonting som du vill framföra till de supportrar som reser till Borås för att stötta er mot tre poäng imorgon?

Absolut har jag det, det är alltid skönt med ert stöd från första till sista minuten av matchen och ni ska också veta att allt det som vi det gör vi tillsammans.

All lycka och välgång Stefan, vi hörs på måndag!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*