Sportsliga framgångar och osportsliga uppträdande

Två dagar efter avgörandet idag. Snön vräker ner utanför fönstret på kontoret. Hade det inte varit för att det spelas en cupfinal på lördag hade jag utan problem kunnat acceptera att säsongen 2010 är över.

Nog sagt om söndagens match och om avgörandet i Allsvenskan. Det blev ju en 2:e plats med smak av guld i alla fall. Jag förstår att spelarna var besvikna efter matchen. För min egen del varade besvikelsen i ungefär 2 minuter, sedan var det en känsla av stolthet som tog överhand.

Nåja, vi, ni och jag kommer att få tillfälle framöver att tacka våra spelare/ledare ordentligt för en helt underbar säsong. En sak är vi ju helt överens om, oavsett hur det slutar på lördag, så har HIF gjort en mycket bra säsong, långt över de flestas förväntningar!

***

Lite besk eftersmak får dock söndagens omgång. Läser i Sportbladet att Mjällby’s El Kabir “firade” med Malmö FF efter matchen? Även om det nu bara var “en liten öl” som slank ner, är det inte ok i min bok i alla fall. Som motståndare i en viktig match (även för Mjällby) sätter man sig inte och firar med motståndarna!

Sådana importer som El Kabir kan vi vara utan i vår Allsvenska! Fattas bara att MFF faller för hans “smörande” och signar honom…

Moral och etik verkar vara en luddig formulering i Mjällby? Man tar klart avstånd till en “insamling” för att förgylla Mjällby-spelarnas avslutning vid vinst, men det är ok om man låter sin spelare fira med motståndarna efter förlust?

***

Bengaler, bengaler. Ja, det är effektfullt. Stämningshöjare? Det vet de fan. Framför allt inte då man vet att det kommer kosta klubben x-antal tusenlappar. I mina ögon bara en “wannabe”-trend som tydligen satt sig i Helsingborg också?

Men å andra sidan ska man kanske inte bara lägga skulden på de som plockar skiten med sig in på arenan. Hur fungerar egentligen visiteringen vid entrén numera?

***

Malmöspelare misshandlade taxi-chaufför och hamnade i fyllecell? I rest my case…

***

Säsongen är snart över för Allt Om HIF också. Även om vi kommer leverera en del godbitar under vinteruppehållet, har vi redan börjat förberedelsen inför nästa säsong. Jag lovar, ni kommer inte bli besvikna!

Silly season kan börja…

Har vi inte sagt det tidigare så säger vi det igen;
Tack till alla er, våra läsare, för feedback och engagemang!

4 kommentarer

 1. Angående visiteringen vid entrén så fungerar den alldeles utmärkt.
  Vad som däremot kan diskuteras är varför arenan är öppen alla dagar i veckan och vem som helst kan gå in och lägga skiten där.
  Matchdagen i söndags var inget undantag, arenagrindarna stod öppna kl 6.30 utan bemanning, personal till grindarna börjar arbeta 5 timmar innan match.
  Ifrågasätt inte visiteringen utan stolpskotten som lagt in skiten där innan insäppet började.

 2. Ifrågasättningen fick ju ett bra svar där. Hade naturligtvis ingen aning om att arenan står öppen för allmänheten under större delen av dagen. DET borde ju i så fall åtgärdas. I annat fall finns ingen anledning för visitering vid entrén…

 3. Jodå tyvärr är visiteringen ett måste! vi tar allt från knivar, mindre pyroteknik, glasflaskor, plastflaskor, burkar, sprit/öl, allt som kan användas som vapen plockas på “Södra insläppet” + alla väskor kontrolleras, de andra insläppen har något lindrigare visitering. Det är på “Södra” som alla våra kära supportrar kommer in.
  De som användes på matchen i söndags är ca 5cm i diam och 10-12 cm långa, de kommer ej in i insläppet.

 4. När man både bor & arbetar nere i fiendeland är det inte helt lättsmält att vi tappade vår överlägsna ledning från vårsäsongen till lillebror men med några dagars perspektiv inser man hur bra killarna presterat och att vi på lördag verkligen kan få guldkant på säsongen med en pokal till prisskåpet på Olympia…

  Ang. El-Kabir har i alla fall han verkligen “fallit” för MFF med sina nedlåtande uttalanden om HIF redan efter första mötet (hans agent har väl informerat flitigt om rivaliteten mellan HIF & MFF) och sedan bara fortsatt…

  Och ang. bengaler är det förstås bara dumt så länge regelverket är som det är för då kostar det klubben sura pengar – men i flera europeiska ligor är det ett vanligt fenomen som förstärker andra tifos-grejer och även om kassakistorna är större där än de allsvenska klubbarnas, så kan det inte vara böter på sådana aktiviteter och jag tror det kan hänga ihop med att fyrar av dom under kontrollerade former och inte i folkmassor som jag läste någon HIF-supporter förklarade mer ingående i ett tidigare numer av HIF-extra så hoppas Lagrell & co funderar igenom en omtolkning av Bengal-lagen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*