Spelarbetyg Örebro SK – HIF

Ema Boateng fick starta för andra matchen i rad och var en av dem som hotade mest i HIF. Foto: Samone Falkman
Ema Boateng fick starta för andra matchen i rad och var en av dem som hotade mest i HIF. Foto: Samone Falkman

1. Matt Pyzdrowski 4 – Står för en riktigt bra insats med många bra räddningar. Bra i luftrummet och räddar dessutom en straff och därmed även en poäng.

 

15. Emil Krafth 3 – Kommer bra med i anfallen precis som vanligt. Denna matchen kändes han även stabil defensivt till skillnad från tidigare matcher.

8. Viktor Pálsson – Stor, stark, bolltrygg och står rätt. Gör en bra insats även om det svajade lite stundtals och Örebro fick en del farliga lägen.

3. Fredrik Helstrup 2 – Står oftast rätt, blev lite bolltittande ibland men godkänt i alla fall.

6. Andreas Landgren 3 – Gör en bra insats som vänsterback trots att det inte är där han är van att spela. Följer bra med upp i anfallen och hade några bra skott.

 

20. Ema Boateng 3 – Visar prov på vad han kan. Kvick och vågar utmana, saknar fortfarande skärpan framför mål men visar att han kan.

5. Johan Mårtensson 2 – Kämpar och sliter precis som vanligt men hände inte så mycket mer. Utbytt i halvtid med en hjärnskakning.

19. Darijan Bojanic 2 – Försöker men får inte alls till det idag. Slår bort allt för många enkla passningar. Hade en bra frispark i slutet av första halvlek och några bra passningar men alldeles för ojämn.

14. Lalawéle Atakora 2 – Löper bra och kommer bra med i anfallen. En hel del felbeslut och bortslagna bollar drar ner betyget.

 

18. Jordan Larsson 2 – Några bra löpningar och bra aktioner. Bättre insats än senast men det första allsvenska målet får fortfarande vänta.

42. Astrit Ajdarevic  2 – Osynlig i första halvlek när han spelade som forward. Bättre i andra på mittfältet där han får mer boll men kan fortfarande mycket bättre.

 

24. Anton Kinnander 2 (in 46) – Kom in i halvtid istället för en skadad Johan Mårtensson. Hade något skottförsök och försökte men kom inte till så många chanser. Godkänd.

7. Mattias Lindström X (in 80) – spelade för kort tid för att betygsättas

 

Övrig trupp: Carl Johansson, Fredrik Widlund, Mohamed Ramadan, Jesper Björkman, Daniel Andersson

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

Albin.evertsson.BBL

1 kommentar

  1. Tycker detta var Jordans klart bästa match i HIF så här långt så värd en 3:a för det, och hade två bra avslut som om inte målvakterna varit bäst på plan den kvällen säkert hade gjort att han spräckt sin målnolla – men kommer kanske på lördag?

    Att Emil sköter sin defensiv tycker jag han gör generellt sett bra med tanke på hans frejdighet och offensivlusta – som alltid för en modern ytterback en svår balansgång att hitta rätt mellan inte en för offensiv men inte heller för defensiv spelstil. Mot ÖSK så blir det naturligare med en lägre utgångsposition i och med en 4-4-2 uppställning, men hoppas på fler offensiva utflykter på lördag i hans sista (?) match på Olympia för ett tag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*