Spelarbetyg HIF – Elfsborg

Anton Wede stod för en bra insats på det centrala mittfältet Foto: Björn Wijk
Anton Wede stod för en bra insats på det centrala mittfältet
Foto: Björn Wijk

Äntligen kom den efterlängtade segern! Men den satt hårt inne. Precis som senast mot Djurgården kom avgörandet på tilläggstid, denna gången hette matchhjälten Robin Simovic. 2-1 blev slutresultatet och i och med det klättrar HIF till åttonde plats i tabellen. Här kommer mina spelarbetyg från matchen. 

Startelvan:

1. Matt Pyzdrowski 4 – Matt fick nytt förtroende mellan stolparna trots att Pär var tillbaka efter avstängning. Det skulle visa sig vara ett bra val av manager Larsson, då Pyzdrowski gjorde det riktigt bra idag. Utöver hans lilla utflykt på tilläggstid då han var ute och reste och var illa ute, så var amerikanen i princip felfri idag. Stod för många bra räddningar, bland annat straffräddningen lågt vid ena stolpen, gjorde vältajmade utrusningar och var bra i luften. Härligt att se!

—–

6. Andreas Landgren 3 – Landgren stod – precis som hela försvarslinjen – för en bra insats idag. Stabil defensivt och deltar och bidrar som vanligt mycket i offensiven när han fyller på på sin kant. Det kom en hel del inlägg från Andreas kant dock, men inget som ledde till några större farligheter.

2. Carl Johansson 2 – Gör faktiskt allt som allt en bra match, och är väldigt rejäl i de flesta situationer. Kung i luftrummet idag och nickade bort många lägen och farligheter. Men han gör några misstag, det är Calle som orsakar straffen i en situation med Simon Hedlund och vid Elfsborgs mål går han bort sig i duellen, vilket sänker betyget lite. Men utöver det, så gör Johansson det bra. 2+.

3. Frederik Helstrup 3 – Står för mycket gott jobb i det tysta och syns inte särskilt mycket i matchen, vilket kan vara ett bra betyg också. Deltar i uppspelen, gör få misstag och går aldrig bort sig. Stabil insats.

28. Jere Uronen 3 – Uronen gör en bra match och var väldigt offensiv – så som vi vill se honom. Kom runt på sin kant och kom till en del inlägg. Hade även ett hårt, farligt skott i andra halvlek som susade strax över ribban. Fick dras med Elfsborgs kvicke Zeneli under matchen, och klarade av den uppgiften bra.

—–

11. Arnór Smárason 3 – Fortsätter göra mål och även bra insatser. “Smara” springer mycket i matcherna och har en bra rörlighet, och tar en del djupledslöpningar. Visar smartness vid sitt mål då han drar sig bort från försvararen till en tom yta och visar Simovic, som skarvade fram bollen, vart han vill ha den. Kämpar hårt och visar mycket vilja. Hade även ett par bedrövliga avslut i andra halvlek, men en sådan här dag kvittar det. 3+.

5. Johan Mårtensson 3 – Efter ett par sämre insatser från vår nuvarande lagkapten gjorde Johan en bra match idag. Trygg och lugn på mitten och stressar aldrig upp sig. Fungerade bra ihop centralt med Wede. Hade ett bra passningsspel, jobbade hårt och tog hand om många andrabollar. Byttes ut i andra för att få in mer offensiv kraft i form av Bojanic.

10. Anton Wede 3 – Mot Djurgården var Wede innermitt. Då såg det inte bra ut. Idag var han innermitt på nytt och då fick vi se en Anton på spelhumör. En väldigt bra Anton. Mycket bra insats idag, där många anfall gick just genom honom. Bra spelfördelare och såg pigg ut. Inblandad i de flesta målchanser HIF skapade, och kämpade hårt genom hela matchen. 3+.

14. Lalawélé Atakora – Hade ofta boll på vänsterkanten, men det ledde inte till så mycket. Utmanar och försöker, men tappar boll för många gånger. Var även dålig defensivt idag då han sällan jobbade hem och lät Jere göra jobbet själv. Blev också utbytt i andra.

—–

9. Robin Simovic 2 – Var inte så delaktig i spelet och var ibland lite osynlig. Får många onödiga frisparkar emot sig. Dock hade han en fin nickskarv till Smárasons 1-0-mål. Höjde sig sedan i andra halvlek och bidrog också mer i anfallen då. Avgör det hela på tilläggstid med en fin löpning, går segrande ur duellen med Holmén och därefter gör ett något turligt mål. 2+.

22. Rade Prica 2 – Kändes inte riktigt som han var med första tio. Blev sedan bättre, började utnyttja sin fysik och hade även några chanser. Bland annat ett dubbelläge i straffområdet som Stuhr-Ellegaard reflexräddade. Tvingades sedan utgå efter dryga halvtimmen i första pga skadekänning. Tog sig för låret när han gick ut, får hoppas det inte är något allvarligt.

—–

Inbytta:

16. Mikael Dahlberg 2 (in 32) – Hoppade in tidigt då Prica skadade sig. Man ser att han inte är helt i matchform än efter sin segdragna skada, och tajmingen sitter inte riktigt där. Hade trots det en del halvchanser, där han var några tår och hårstrån ifrån ett mål. Godkänd.

19. Darijan Bojanic X (in 83) – Kom in för att luckra upp Elfsborgs försvar, och hade också en del fina passningar. Spelade dock för kort tid för att betygsättas.

20. Emmanuel Boateng 2 (in 74) – Står för ett ok inhopp. Kombinerade fint ett par gånger med medspelare, och kom till många inlägg från högerkanten. Hann inte uträtta så mycket annat under tiden han var på plan.

Övrig trupp: Pär Hansson (mv), Alexander Achinioti-Jönsson, Mattias Lindström, Jordan Larsson

—–

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

 

Matchreferat från dagens vinst hittar ni här.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*