Spelarbetyg Falkenbergs FF – HIF

Foto: Bjarki Tordarson
Bojanic, numera kortklippt, gjorde två mål i gårdagens segermatch
Foto: Bjarki Tordarson

HIF kom igår tillbaka till Helsingborg med en skön vinst i bagaget efter 3-2 borta mot Falkenberg. Darijan Bojanic gjorde en mycket bra match och stod för två fina mål. Här kommer mina spelarbetyg.

Startelvan:

30. Pär Hansson 2 – Tillbaka efter skadan han fick senast, och gör en godkänd match. Har några fina räddningar och är stabil. Släpper in två mål som inte kan skyllas på honom, där ett styrs på ett försvarsben och ställer honom och den andra en nick där FFF-spelaren kommer upp lite väl enkelt.

—–

6. Andreas Landgren 4 – Inget ont mot Krafth, men man saknar inte honom just nu. Landgren visar upp strålande insatser gång efter annan och gör det riktigt bra som högerback. Bra både defensivt och offensivt och spelar fortsatt med en hög aggressivitet.

8. Victor Pálsson 2 – Lite slarv men lite bra grejer också från islänningen. Falkenberg fick komma igenom för många gånger centralt, framför allt vid 1-0-målet då Pálsson blev bortfintad. Blev bättre i andra och är ändå allt som allt godkänd.

3. Frederik Helstrup 2 – Är bättre än mittbackskollegan men är ändå delaktig i att FFF fick komma igenom så många gånger, även vid inläggssituationer där det såg svajigt ut ibland. Bröt många anfall i andra halvlek och spelade upp sig. 2+.

28. Jere Uronen 2 – Gör det godkänt defensivt, och helt okej offensivt. Kom till en del inlägg, men hade ingen önskad kvalité. Hade även några frisparkar som tyvärr gick en bit över.

—–

10. Anton Wede 1 – Wede fortsätter att kämpa och jobba hårt, men det går inte hans väg just nu. Duellspelet var dåligt igår igen, så även inläggen. Behöver få upp självförtroendet. Utbytt i andra.

5. Johan Mårtensson – Mårten tillbaka och det centrala mittfältet var avsevärt bättre än sist. Även om han inte syntes så mycket i själva spelet eller gjorde de där stora, avgörande passningarna så gör han mycket bra jobb i det tysta. Jobbar hårt, kämpar och sliter. Men kan självklart bättre. 2+.

19. Darijan Bojanic 4 – Två fina mål – en soloprestation där han dunkade upp bollen i nättaket och en nick vid bortre stolpen – och en riktigt bra match från Darijan Bojanic. Gjorde det mesta rätt och hade åter ett bra passningsspel. Stark i duellspelet och kreativ. Enda att klaga på är att han fortfarande dribblar på lite fel ställen ibland, även om han löste det denna gången. 

14. Lalawélé Atakora – Tillbaka i startelvan. Gör en godkänd match där han fortsatt löper väldigt mycket. Är lite för bollkär än och bör släppa ifrån sig bollen snabbare vid vissa lägen. Utbytt i andra.

—–

9. Robin Simovic 2 – Spelade upp sig något jämfört med sist. Otroligt stark i duellspelet och tar emot och fördelar bollar. Hände dock inte så mycket mer, förutom ett friläge i första halvlek som han nog borde ha förvaltat i mål.

18. Jordan Larsson 2 – Fortsätter ha god bollbehandling och är svår att komma åt. Blir bättre och bättre i duellspelet hela tiden. Kom inte till några direkta lägen någon gång under matchen. Utbytt i slutskedet.

—–

Inbytta:

2. Carl Johansson (in 90) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

11. Arnór Smárason X (in 84) – Spelade för kort tid för att betygsättas. Gör det dock bra i slutskedet med en fin löpning och ett bra inlägg som senare ledde till 3-2-målet.

20. Emmanuel Boateng (in 77) – Kommer in vid läget 2-2, och avgör sedan matchen på tilläggstid när han står på rätt plats vid rätt tillfälle och gör 3-2-målet. Då får man ett bra betyg!

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Alexander Achinioti-Jönsson, Mattias Lindström, Mohamed Ramadan

—–

Betygsskala:

1: Underkänd

2: Godkänd

3: Bra

4. Hög allsvensk klass

5. Landslagsklass

 

Emil.Carlsvärd.BBL

2 kommentarer

  1. Jag vill gärna se Boateng i startelvan nästa match!! Tycker han har gjort sig förtjänt av det!

  2. Denna gången var det mittfältet som var bästa delen, och så illa var inte Wedes insats i alla fall inte om man jämför med hans ytterkollega Atakore – men bra både Boateng & Lindström står och stampar i kulisserna så det är hård konkurrens om platserna…

    Mårtensson sliter verkligen bra nu och påminner mer & mer om mittfältsgeneralen man såg i höstas men två mål från Bojanic räddar inte betyget: med så många onödiga bolltapp som tur var denna gången inte förvaltades av motståndare blir det inte mer än 3:a precis som för Johan…

    Tycker Simovic vann mer & mer i duellspelet eller så kan det vara att domarkåren förstått att bara för han är stor som ett hus måste man inte per automatik blåsa emot honom varje gång han går in i en duell – hade två bra chanser men där han ena gången chippade lite väl retfullt lätt och andra gången var det en “idiotparad” av Matler som hindrade honom från tvåsiffrigt – kommer kanske mot HBK istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*